Prețuri… greu digerabile: Cireșele de mai, un lux pentru români (VIDEO)

Prețuri... greu digerabile: Cireșele de mai, un lux pentru români (VIDEO)

Au apărut primele cireșe de mai în piețele din țară, la un preț ce îți cam taie pofta. Cine cumpără stârnește invidia, căci de-abia te poți apropia de grămada de trufandale cu prețuri greu digerabile. Unii înghit în sec, decât să plătească pentru un kilogram între 65 și 120 de lei. Nu ne mira că unii vânzători le-au așezat chiar lângă fructele exotice. Cei care poftesc la cireșe trebuie să mai aibă puțină răbdare dacă vor fructe românești, informează B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cireșele și-au făcut intrarea săptămâna trecută cu 150 de lei kilogramul, adică aproape cât costă gramul de aur. Acum, au coborât uşor de pe piedestal. În unele piețe le găsim chiar și la 60, 70 de lei. Iar la un calcul simplu, aflăm că o singură cireaşă ajunge să coste şi 3 lei. De cele mai multe ori, oamenii vin, se uită şi îşi pun pofta în cui.

Producătorii sunt nemulțumiți de concurența neloială pe care le-o fac comercianții care pun pe tarabe fructe din import și pretind că-s autohtone.

Nici în pieţele din țară situaţia nu este diferită. Când vezi 70 lei/kilogramul, te uiți lung la cireșe şi-ţi se taie pofta.

Din cauza vremii, cireșele noastre vor fi mai puține anul acesta și se vor coace mai târziu. Vestea bună e ca recoltarea masivă începe peste două săptămâni, când și prețul din piețe va mai scădea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul