Cireșe cu preț de „caviar” în piețele din România

Cireșe cu preț de „caviar” în piețele din România
Sursă foto: Pixabay

Prețul cireșelor din piețele românești sunt exorbitante, iar cei mai mulți dintre români nu-și permit nici măcar jumătate de kilogram pentru a-și satisface pofta, informează România Tv.

Cireșele sunt aduse din Spania și Grecia, cele românești se vor găsi în piețe abia la sfârșitul lunii mai. Ca în fiecare an, prețul primelor cireșe este foarte mare.

60 de lei un kilogram de cireșe

Primele cireșe din acest sezon au fost scoase la vânzare în Piața Centrală din Buzău la un pret de 60 de lei kilogramul și sunt cele mai scumpe fructe de pe tarabe.

Totuși, prețul lor este puțin mai mic decât în aceeași perioadă din anul trecut, când un kilogram costa aproximaitv 100 de lei. Cu toate acestea, cererea este redusă, iar comercianții apelează la diferite alternative pentru a-și vinde marfa.
„Sunt aduse din Grecia, preţul este de 60 de lei kilogramul, dar vindem şi la caserole cu preţul de 10 sau 15 lei. Nu prea avem vânzare. Sunt primele apărute pe piaţă iar preţurile pentru oameni sunt ridicate”, a explicat Daniela, comerciant în Piaţa Centrală din municipiul Buzău.

Mulți români își pun pofta în cui

Clienții spun că perferă să cumpere două kilograme de carne sau căpșuni și că așteaptă luna iunie când prețul cireșelor va fi mai accesibil.
„Am 40 de ani de muncă şi 1.500 de lei pensie, nu îmi permit să cumpăr nici sâmburii”, a spus un pensionar, în timp ce o altă persoană aflată la cumpărături a afirmat că preţurile cireşelor sunt „normale la timpul acesta”.
Specialiștii pomicultori spun că în acest an producția va fi puțin mai mica față de anul trecut, din cauza frigului, de la începutul primăverii, care a afectat pomii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`