Circulația rutieră pe Transalpina se va deschide vineri, 16 iunie

Circulația rutieră pe Transalpina se va deschide vineri, 16 iunie
Transalpina de Apuseni / Foto: Facebook.com/JudetulAlba

Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunțat că, în urma reviziei făcute pe Transalpina, drumul va fi deschis circulației rutiere, începând de vineri.

Tronsonul Rânca-Obârșia Lotrului va fi practicabil doar 10 ore pe zi, dar cu limitare de viteză, conform Știrilor Pro Tv.

Restricții de circulație pe Transalpina

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a transmis, joi, că circulația pe Transalpina va fi deschisă începând de vineri dimineață, de la ora 8.00, dar în anumite condiții.
„Comisia care a efectuat astăzi revizia specială a stabilit că drumul poate fi deschis în bune condiţii între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) în următoarele condiţii: între orele 8⁰⁰-18⁰⁰, viteza maximă de deplasare 30 km/h, numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone”, a scris Cristian Pistol pe Facebook.

Director CNAIR sfătuiește șoferii să respecte regulile

Directorul CNAIR a evidențiat, că, având în vedere specificul acesui drum montan care se află la mare altitudine este foarte important ca aceste condiții rutiere să fie respectate, pentru a evita evenimentele nedorite și tragice.
Comisia specială din cadrul CNAIR a efectuat acțiuni de verificare și la finalul lunii mai privind deschiderea drumului pe Transalpina în condiții de siguranță, dar la acel moment, specialiștii au hotărât că nu existau astfel de condiții, deoarece zăpada de pe versanți putea aluneca pe carosabil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`