Un bărbat a făcut circ într-un tren de metrou din Capitală. Pasagerul refuză să poarte masca de protecție, așa cum îl roagă angajatul Metrorex (VIDEO)

Un bărbat a făcut circ într-un tren de metrou din Capitală. Pasagerul refuză să poarte masca de protecție, așa cum îl roagă angajatul Metrorex (VIDEO)
Foto: facebook.com/pg/metrorexoficial.ro

Metroul din Capitală a fost scena unor imagini rupte parcă dintr-o piesă de teatru. Un călător s-a supărat din cauză faptului că paza l-a atenționat că și-a tras masca de protecție de pe nas și gură și o purta sub bărbie.

Pasagerul s-a supărat că a fost somat să își pună masca de protecție

Angajatul metroului nu a reușit să se înțeleagă cu bărbatul care susținea că este profesor universitarși nu se supune ordinelor paznicului.

„Opriți istoria, cobor la stația Doamne ferește! Nu, să ții minte! Ce ești, ce meserie ai? Lăcătuș, ce ești? Ce ești de meserie? Băi, eu sunt profesor universitar și mă…. pe tot Guvernul. Eu am votat… Vrei să vorbesc pe țigănește, așa?”, a strigat călătorul fără mască.

Imaginile au fost fimate de un alt pasager din mijlocul de transport și au fost publicat de Digi24.

Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun

Pe perioda stării de alertă, românii sunt obligațisă poarte măști de protecție atât în timpul călătoriei cu metrou, cât și atunci când se află în stații, avertizarea fiind transmisă șiprin instalațiile de sonorizare cu privire la păstrarea distanței de siguranță, după cum prevedeordinulcomunal Ministerului Transporturilor și Ministerului Sănătății privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noulcoronavirusşi pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul transporturilor, în perioada stării de alertă, care a fost publicat, în Monitorul Oficial.

Una dintre măsuri prevede că românii trebuie să poartemăști de protecțieîn spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.

Amenzii între 500 și 2.500 de leipentru nepurtarea măștii de protecție

Începând cu 18mai, autoritățile pot aplica amenzi celor care nu respectă restricțiile rămase în vigoare în perioada stării de alertă, care sunt menite să prevină o răspândire agresivă a coronavirusului. Printre restricțiile impuse se numără purtarea măștii de protecție în spațiile publice, iar amenzile pentru cei care nu poartă mască sunt între 500 și 2.500 de lei.

Diferența se face în funcție de comportamentul și abaterea cetățeanului. Dacă o persoană este prinsă în mai multe rânduri fără mască în spațiile publice, amenda va fi cea maximă, adică de 2.500 de lei.

În stațiile de metrou au apărut”afișe de tip Ghid cu regulile de bază ce trebuie respectate pe timpul călătoriei” și ”stickere de avertizare pentru distanțare socială, la cabinele de acces metrou”. Călătorii suntavertizați cu privire la păstrarea regulilor de distanțare socială și prin intermediul unor autocolante plasate în dreptul punctelor de vânzare titluri de călătorie şi în dreptul automatelor de vândut cartele.

Totodată, în interiorul trenurilor exista semne de culoare verde care vor indica locurile permise pentru transportul pasagerilor, atât pentru transportul în picioare cât şi pentru transportul pe scaune, astfel încât să se păstreze distanţa minimă între pasageri.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`