Se pare că ciorba rădăuțeană și-a ocupat locul de drept la nivel mondial. În clasamentul din aprilie 2023 al celor mai gustoase supe din întreaga lume, realizat de Taste Atlas, ciorba rădăuțeană a fost plasată pe locul 12.
Mai mult decât atât, în acest clasament au fost integrate alte cinci supe românești care au reușit să cucerească gurmanzii din întreaga lume.
Conform datelor publicate de site-ul de specialitate, primul loc în top este ocupat de Tonkotsu ramen (Japonia), cel de-al doilea, de Zurek (Polonia), iar cel de-al treilea, de Mercimek çorbası (Turcia).
Cu un punctaj de 4,6 din 5, ciorba rădăuțeană a plasat România pe locul 12, dar nu este singurul preparat din top.
„Ciorba Rădăuțeană este o supă tradițională românească. Este făcută dintr-o combinație de pui, ceapă, ardei roșu dulce, țelină, morcovi, suc de lămâie, usturoi, pătrunjel și smântână. Ingredientele se fierb la foc mediu până când carnea și legumele devin fragede.
Supa este destul de acră datorită adaosului de suc de lămâie. În România, ciorba Rădăuțeană este apreciata în special pentru că este un remediu pentru mahmureală și are proprietăți de vindecare – este adesea folosită ca remediu pentru simptomele răcelii comune”, au transmis cei care au făcut topul despre ciorba rădăuțeană.
Acest top se actualizează lunar, în funcție de notele acordate de utilizatori, motiv pentru care dintr-o lună în alta se pot produce schimbări în ceea ce privește poziționările.
Ciorba românească cu cea mai bună evaluare, ciorba rădăuțeană a fost, de exemplu, pe locul 14 în clasamentul lunii martie 2023, dar în topul lunii aprilie a urcat deja două locuri, notează specialarad.ro.