Ciolacu despre veto-ul Austriei pe Schengen, anunțat de cancelarul Karl Nehammer: Poate că a importat prea mult gaz și petrol din Rusia

Ciolacu despre veto-ul Austriei pe Schengen, anunțat de cancelarul Karl Nehammer: Poate că a importat prea mult gaz și petrol din Rusia
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu l-a acuzat miercuri pe cancelarul austriac Karl Nehammer că se opune intrării României în Schengen din cauză că Austria e dependentă energetic de Rusia.

Marcel Ciolacu le va cere instituțiilor europene să se alăture României în procesul de la Curtea de Justiție a UE împotriva Austriei

”De ce are Nehammer această atitudine? Poate că a importat prea mult gaz și petrol din Rusia. Are o derogare și importă în continuare gaz și petrol din Rusia. Poate din cauza asta”, a spus Ciolacu la Digi24.ro.

El a anunțat că va cere instituțiilor europene să se alăture României în procesul de la Curtea de Justiție a UE împotriva Austriei.
”Eu nu vreau să atac Austria la CJUE, eu cer ca Consiliul European, Comisia Europeană și Parlamentul European să fie parte în atacul României la CJUE.

Pentru că toate aceste instituții au susținut și și-au dat acordul. Să te văd atunci pe tine domnul cancelar, am înțeles că îi place boxul, să te văd atunci cum reacționezi când toate aceste instituții vin alături de noi în atacul la CJUE”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`