Ciocolata Dubai, produsă în România. Desertul care a devenit viral pe rețelele de socializare

Ciocolata Dubai, produsă în România. Desertul care a devenit viral pe rețelele de socializare
Sursă foto: Shutterstock

Ciocolata Dubai a înnebunit întreaga lume, iar acum se găsește chiar și în cofetăriile din România. Desertul a devenit viral pe rețelele de socializare, iar videoclipurile în care oamenii îl încearcă au adunat chiar și 50 de milioane de vizualizări.

La ce preț să găsește ciocolata

Desertul are trei ingrediente foarte importante, ci anume, fistic, pastă de susan și kataif. Dar, nu este deloc ieftină, doar 300 de grame costă mai bine de 90 de lei, informează știrileprotv.

Ciocolata Dubai se poate găsi chiar și pe platformele de vânzare cu amănuntul, dar la prețuri exagerate. Cofetarii din România încearcă să beneficieze și ei de pe urma trendului, drep pentru care o produc și ei. Ba mai mult, au apărut și cheescake și biscuiți Dubai. În urma acestei nebunii la nivel mondial, kataiful este ingredientul care se găsește tot mai greu.

„Noi am lansat cheesecake Dubai de două zile, a fost sold out în primele două și am zis să mai lansăm un produs Dubai. Am lansat cookie Dubai, în momentul de față ingredientele se găsesc foarte greu, în special kataiful, cred că toată lumea îl caută”, a spus reprezentantul unui cofetării.

Desertul le-a permis cofetarilor creativi să reinventeze rețeta, drept pentru care au apărut diverse sortimente, printre care și cu zmeură.

În Dubai, comenzile sunt limitate

Sarah Hamouda este creatoarea ciocolatei, iar ideea i-a venit în timpul sarcinii. În Dubai, desertul se găsește în batoane de 200 de grame, care costă în jur de 20 de dolari, dar comenzile sunt limitate la 500 de batoane pe zi.

„Am avut o poftă nebună când eram gravidă cu a doua fată, l-am pus pe soţul meu să îmi caute în Dubai mai multe deserturi cu ciocolată. Am vrut ceva diferit, aroma nostalgică pe care mama o făcea pentru noi, ca de exemplu kataiful”, spune Sarah Hamouda, fondatoarea ciocolatei Dubai.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:06 - Ce salariu are un român care lucrează într-un depozit în Germania. Ofertele de muncă din străinătate, tot mai multe, doritori prea puțini
23:03 - Lucian Romașcanu: „Spălătoria NATO” nu funcționează în integralitate, pentru că nu ne șterge și nouă memoria. Geoană a fost pe iahturi cu interlopi și hahalere (VIDEO)
22:38 - Marian Daragiu, despre propunerile partidelor de la putere pentru diaspora: Măsurile acestea trebuie, în primul rând, repercutate asupra familiilor rămase acasă (VIDEO)
22:30 - Pescobar vrea să își deschidă restaurant în Dubai. Cine îl ajută să își îndeplinească dorința
22:18 - Marcel Ciolacu, întrebat despre deficit: Nu este o nenorocire, mai ales că 84% sunt bani puși în investiții; 2025-2026 e cea mai mare provocare în ceea ce privește investițiile pentru România (VIDEO)
22:12 - „E un mediu plăcut, în care vii cu drag”. În ce afacere a investit Ionuț 10.000 de euro
22:01 - Câți bani a plătit o turistă la o cafenea din Paris. Reacția internauților
21:51 - Marcel Ciolacu, de părere că informațiile privind miniterenul de golf de la vila de protocol din Neptun a Președintelui trebuie descretizate: „Vorbim de bani publici și este normal să știm cum s-au cheltuit” (VIDEO)
21:43 - Marcel Ciolacu a dezvăluit care este filmul său preferat, pe care îl recomandă și românilor: „Sunt de modă veche”
21:34 - 11 decese din cauza virusului Marburg în Rwanda. OMS avertizează că există risc de răspândire internațională / În Germania, două persoane aflate în izolare au fost testate negativ