Ciobanii primesc derogare de la DSV pentru sacrificarea mieilor în propriile ferme
În mod obișnuit, sacrificarea mieilor are loc în abatoare autorizate. Cu toate acestea, în perioada actuală, dacă oierii au multe animale, pot solicita o derogare pentru a organiza temporar puncte de sacrificare în fermele proprii.
Derogare pentru ciobani
Carnea obținută din aceste sacrificări temporare poate fi vândută numai către consumatori, nu și către alte unități din domeniul alimentar.
Pentru a se asigura că toate condițiile sunt respectate în mod riguros, inspectorii DSVSA Brașov, împreună cu Poliția, efectuează controale în trafic pentru a identifica încălcările normelor de bunăstare și condițiile de transport ale animalelor.
„Se acordă derogări numai pentru această perioadă de timp, respectiv 4 – 15 aprilie, prin care sacrificarea mieilor se va realiza în aceste locuri organizate în condiții legale, amenajări temporare care asigură supraveghere sanitar-veterinară și în care sunt respectate cerințele generale și specifice de igienă pentru alimente, precum și această normă extrem de importantă pentru noi, medicii veterinari, bunăstarea animalelor”, a precizat directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Irina Holerga.