Cine va fi testat periodic, gratis. Anunț de ultimă oră de la Ministerul Sănătății, despre persoanele nevaccinate anti-COVID-19. Vești proaste pentru profesori

Cine va fi testat periodic, gratis. Anunț de ultimă oră de la Ministerul Sănătății, despre persoanele nevaccinate anti-COVID-19. Vești proaste pentru profesori
Ioana Mihăilă, ministru al Sănătății în Guvernul PNL + USR-PLUS + UDMR

După ce rata de infectare va depăși 6 la mia de locuitori, ar urma să se implementeze noi măsuri anti-COVID-19, stabilite de la Guvern. Printre acestea, testarea periodică a angajaților din instituțiile publice.

Profesorii au reacționat ferm după ce Guvernul a lăsat de înțeles că persoanele nevaccinate din învățământ nu vor fi testate gratis. În replică, ministrul Ioana Mihăilă a confirmat că angajații din Educație nu sunt prevăzuți în proiectul de la Ministerul Sănătății.

„Ministerul Sănătății vine cu o propunere de proiect de lege pentru testarea personalului medical. Din discuțiile pe care le-am avut cu Ministrul Muncii, probabil că din acest proces de testare vor fi incluși și cei care muncesc în centrele rezidențaile. De asemenea, vor fi incluși și pompierii, angajații din sistemul de urgență (…) Legat de testarea profesorilor, Ministerul Educației și ceilalți membri ai Guvernului să vină cu un punct de vedere”, a declarat Ioana Mihăilă luni, 30 august, într-o conferință de presă.

În aceeași conferință de presă, Ioana Mihăilă a anunțat acordarea de vouchere și organizarea unei tombole pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19. Astfel, Guvernul își dorească să atragă mai mulți cetățeni care să-și administreze unul dintre serurile acceptate de România, de la Pfizer, Johnson&Johnson sau Moderna.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`