Cine sunt pompierii români care pleacă să ajute la stingerea incendiilor din Grecia (GALERIE FOTO)

Pompierii români vor pleca în Grecia, pentru a contribui la stingerea incendiilor de vegetație / Foto: Facebook / ISU București - Ilfov

România urmează să trimită mai multe efective în Grecia, acolo unde pompierii de luptă de câteva zile bune cu flăcările. În Attica, spre exemplu, mai multe locuințe au fost evacuate, iar un bărbat de 39 de ani și-a pierdut viața, încercând să fugă din calea flăcărilor.

ISU București – Ilfov a postat un mesaj de încurajare pe contul de Facebook și o serie de fotografii emoționante cu pompierii români, în timp ce se pregătesc să plece în misiune pe teritoriul Elen.

Vor urma zile de foc pentru pompierii ISUBIF, care în perioada următoare vor interveni alături de echipele de salvatori din Grecia, pentru stingerea incendiilor care au produs deja pagube însemnate.

Le urăm succes tuturor colegilor noștri angrenați în această misiune, pentru a salva viețile celor aflați în pericol”, a scris ISU București – Ilfov, pe pagina de Facebook.

Pompierii români vor pleca în Grecia, pentru a contribui la stingerea incendiilor de vegetație / Foto: Facebook / ISU București – Ilfov

România trimite effective în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație

România trimite mai multe efective în Grecia, în prima sa misiune externă de stingere a incendiilor de pădure. Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat vineri că misiunea este prevăzută pentru 10 zile, dar există posibilitatea să fie extinsă dacă autoritățile elene vor cere acest lucru.

Mergem 108 persoane, vrem să ne întoarcem 108 și cu autospecialele în bunăstare”, a declarat și col. Popa, comandantul misiunii românești, în cursul zilei de vineri.

Raed Arafat a precizat că este vorba despre prima misiune externă a României pentru stingerea incendiilor de pădure.

Pentru incendii de pădure este prima dată când trimitem afară. Trebuie notat, pentru incendii de pădure România prima dată intervine în afara României. Am fost pentru inundații, pentru aspecte medicale tot afară, dar pentru incedii de pădure asta e prima dată”, a menționat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Întrebat ce se așteaptă să găsească acolo, col. Popa a răspuns: „Mă aștept la un popor disperat, mă aștept la condiții grele de muncă, dar mă aștept la profesionalismul nostru, va fi la nivelul așteptărilor și ne vom duce misiunea la bun sfârșit”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`