Cine sunt noii șefi ai Jandarmeriei, Bogdan Enescu și Ionuț Daniel Cîmpeanu

Cine sunt noii șefi ai Jandarmeriei, Bogdan Enescu și Ionuț Daniel Cîmpeanu
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Afacerilor Interne a decis schimbarea conducerii Jandarmeriei Române. Marcel Vela a anunțat că începând din 20 decembrie 2019 colonelul Bogdan Enescu, a fost împuternicit pentru o perioadă de trei luni în funcția de Inspector General al Jandarmeriei Române, în timp ce în funcția de prim adjunct al Inspectorului General a fost împuternicit, tot pentru o perioadă de trei luni, colonelul Ionuț Daniel Cîmpeanu.

Bogdan Enescu este absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“, are 23 ani de activitate în cadrul Jandarmeriei Române,​ a îndeplinit mai multe funcții de execuție și de conducere în această instituție, potrivit unui comunicat de presă al MAI. Ultima funcție deținută a fost aceea de inspector șef al Inspectoratului Județului Ilfov​ și nu a avut nicio legătură cu evenimentele din 10 august 2018, mai precizează sursa citată.

Ionuț Daniel Cîmpeanu este absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare. Are​ 11 ani de experiență în Ministerul Afacerilor Interne și, în prezent, ocupă funcția de adjunct al inspectorul sef al IJJ Harghita. Cîmpeanu este în misiune externă, fiind șeful contingentului de jandarmi aflați în Afganistan și, în același timp, consilierul sefului statului major al ministrului de interne afgan.

Începând de la data de 20 decembrie, a fost întreruptă împuternicirea pe funcția de Inspector General al Jandarmeriei Române pentru generalul de brigadă Constantin Florea și pentru colonelul Grigore Ciaușescu, care a ocupat funcția de adjunct al Inspectorului General.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`