Cine sunt cei doi români pensionari prinși cu bijuterii în valoare de 650.000 de euro în Germania

Cine sunt cei doi români pensionari prinși cu bijuterii în valoare de 650.000 de euro în Germania

S-a aflat cine sunt pensionarii români” care aveau asupra lor bijuterii de lux în valoare de 650.000 de euro pe aeroportul din Munchen. Este vorba despre fostul ministru al Economiei, Adrian Videanu, și soția sa, potrivit g4media.ro. Cuplul a fost oprit în timpul unui control vamal, unde autoritățile au descoperit un ceas de 150.000 de euro și un colier evaluat la aproape jumătate de milion de euro, achiziționate din Elveția.

În timpul controlului, Adrian Videanu a explicat că bijuteriile erau cadouri pentru soția sa și nu era conștient că trebuie să plătească taxe în Germania, unde erau doar în tranzit spre România. Vameșii germani au reținut bijuteriile până la plata taxelor și a TVA-ului, însumând aproximativ 130.000 de euro.

Cum a reacționat Adrian Videanu la cerințele vamale germane?

Fostul ministru a afirmat că întâmplarea a fost o neînțelegere legată de legislația UE, care obligă la plata taxelor în primul stat membru UE atins de bunurile aduse din afara UE. Videanu a plătit taxele solicitate, dar a comunicat că intenționează să conteste administrativ decizia, deoarece consideră că ar trebui să plătească TVA în România, unde are rezidența fiscală.

Pe lângă problemele vamale, Adrian Videanu și soția sa se pot confrunta și cu o anchetă penală fiscală în Germania, în urma sumelor semnificative implicate și a reglementărilor stricte pentru importurile bunurilor de valoare. Această situație vine după ce Videanu a fost recent achitat în Dosarul Romgaz, alături de omul de afaceri Ioan Niculae.

Începând cu 2002, revista Capital îl plasează pe Adriean Videanu în topul 100 al celor mai bogați oameni din țara noastră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`