Cine este ”mai tare decât caprele negre“ pe Muntele Ceahlău: Îl cheamă Portocală și câteodată miaună

Cine este ”mai tare decât caprele negre“ pe Muntele Ceahlău: Îl cheamă Portocală și câteodată miaună
sursă foto: Alina Mihaela / Facebook

Portocală, motanul care a fost botezat de turiști, a devenit celebru pe Muntele Ceahlău, fiind întâlnit prin preajma cabanelor, la o altitudine de aproape 2.000 de metri, iar acum și pe internet, acolo unde a cucerit și inimile internauților: ”E mai tare decât caprele negre“.

Motanul Portocală colindă cabanele din zonă

De aproximativ patru ani, acest motan a fost observat în apropierea Cabanei Dochia, la Cabana Meteo de la baza vârfului Toaca și, mai ales, în zona înaltă la cota de 1.904 de metri. Turiștii l-au denumit „Micul străjer de pe Vârful Toaca”.

Portocală a devenit o prezență constantă, fiind surprins adesea pe cele peste 500 de trepte ale scării care duce pe vârf și fiind imortalizat în numeroase fotografii alături de turiști. Se pare că nu este sperios și se lasă luat în brațe și mângâiat.

Anul acesta, însă, pe 17 noiembrie 2023, motanul și-a schimbat domiciliul. Un meteorolog numit Ioan Panaite a postat o fotografie cu el, la o mare distanță de Toaca, anunțând că „Portocală a migrat spre nord, în zona Cabanei Fântânele”, un alt refugiu montan din Ceahlău.

”O frumuseţe! Se vede că e vedetă. Ştie să stea la poze. Are atitudine! Portocală e o mică vedetă răsfăţată. Apare în toate pozele făcute pe Ceahlău. E mai tare decât caprele negre“.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`