Cine este bărbatul care l-a împușcat pe Donald Trump (VIDEO)

Cine este bărbatul care l-a împușcat pe Donald Trump (VIDEO)
sursă foto: captură YT

A fost identificat bărbatul care l-a împușcat pe Donald Trump în timpul unui discurs electoral din Pennsylvania. Trăgătorul este Thomas Matthew Crooks, un tânăr de doar 20 de ani. Conform surselor citate de The NY Post, Crooks s-a poziționat pe acoperișul unei fabrici aflate la peste 130 de metri distanță de scena unde se afla Trump, scrie ndtv.com.

În timp ce Donald Trump vorbea, au fost trase patru sau cinci focuri de armă. Înregistrarea video live a arătat că Trump și-a atins urechea dreaptă acoperită de sânge, a coborât mâna pentru a se uita, apoi a căzut în genunchi în spatele podiumului. Agenții Secret Service l-au înconjurat rapid, formând un cerc de protecție și l-au condus spre o mașină care îl aștepta.

De-a lungul timpului, Thomas Matthew Crooks a distribuit mai multe mesaje în mediul online în care afirma cât de mult îl urăște pe Donald Trump și pe Republicani.

Sursele de securitate au confirmat că Crooks a acționat singur, folosindu-se de poziția înaltă pentru a avea un câmp vizual clar asupra țintei sale fără a fi detectat imediat. Din fericire, a fost observat de mai mulți spectatori ai evenimentului în timp ce escalada clădirea cu o pușcă. Oamenii care au alertat serviciile de securitate. În scurt timp după ce a început să tragă, dar forțele de ordine l-au neutralizat. Se pare că aceasta vigilență i-ar fi salvat viața lui Trump.

Cum se simte Donald Trump după ce a fost împușcat?

După atac, Donald Trump a comunicat pe platforma sa Truth Social: „Am fost lovit de un glonț care mi-a străpuns lobul urechii drepte. Este incredibil că un astfel de act se poate întâmpla în țara noastră.” Ulterior, a fost tratat la un spital local și externat, starea lui fiind stabilă, conform staff-ului său.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`