Cine e vinovat pentru tragedia de la Ferma Dacilor? Eugen Tomac: Acest caz ilustrează perfect expresia „stat eșuat”. Nu suntem la primul caz izolat (VIDEO)

Cine e vinovat pentru tragedia de la Ferma Dacilor? Eugen Tomac: Acest caz ilustrează perfect expresia stat eșuat. Nu suntem la primul caz izolat (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP, a fost prezent în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a comentat subiectul referitor la tragedia de la complexul turistic Ferma Dacilor, în urma căreia șapte persoane au murit, iar una încă este de negăsit.

Liderul PMP spune că acest caz ilustrează perfect expresia „stat eșuat”.

“Acest caz ilustrează perfect această expresie de stat eșuat, un stat care în loc să ia măsuri, un stat în care cei care dețin poziții de decizie să vină să recunoască și să își exprime neputința în a gestiona un sistem, care este putred.

Nu suntem la primul caz izolat. Toată lumea vine și ne dă sfaturi și ne explică ce trebuia făcut, în condițiile în care lucrurile sunt extrem de clare.

Aici, în situații atât de tragice, nici nu trebuie să explici foarte multe. Există și această instituție a demisiei.

E o situație critică, statul nu și-a făcut treaba. Să vii să îți dai cu părerea, să ne explici că sunt niște funcționari iresponsabili, care nu au fost în stare să își respecte fișa postului, este prea mult.

Am văzut și la Colectiv, și la Crevedia că se înghesuiau să explice ce trebuie făcut pentru a salva vieți. Dintr-odată, aici, toată lumea pentru că este băgată până peste cap, și aici mă refer la influențe, influențe nefirești. Nu spun că oamenii care dețin poziții în stat n-ar trebui să viziteze în scop turistic obiective din țară.

Dar aici a existat o abordare atât de superficială și care, repet, prezintă în toată splendoarea lui statul eșuat, adică cum funcționează cineva fără ca vreo instituție a statului să verifice cât de cât profesionist, strict instituțional, cum scrie în fișa postului. Din păcate, această abordare superficială va mai produce pe viitor victime și știți de ce? Dintr-un motiv foarte simplu.

Pentru că ți se spune în lege, trebuie să ai autorizație de funcționare ISU, autorizație de construcție, autorizație sanitar-veterinară, dar în lege nu spune ce pățești dacă nu le ai, adică lucrurile trebuiesc clarificate. Povestea asta că descoperi acum că avem un vid legislativ neclar este o copilărie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”