Cine e Ilie Cezar, zis Nelu Legiune: De la presupusul plan de asasinare a fostului şef SIE, la Realitatea TV

Publicat: 21 04. 2011, 13:43
Foto: B1 TV

Certurile dintre Sebastian Ghiţă şi Sorin Ovidiu Vîntu au dus la reţinerea celui din urmă, sub acuzaţia de şantaj. Alături de Vîntu, a mai fost reţinut, însă, şi reprezentantul său legal în Consiliul de Administraţie de la Realitatea TV, Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legiune. Anul trecut, numele acestuia era asociat cu un plan de asasinare a fostului director al SIE, Cătălin Harnagea.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Nelu Legiune au fost implicaţi într-un dosar împreună, denumit Armagedon III, în februarie 2002. Printre acuzaţiile aduse, s-a numărat atunci şi planificarea asasinării fostului director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Cătălin Harnagea.

Fostul șef al SIE a depus în perioada respectivă o plângere la Parchetul General, însoţită de o casetă audio, în care Nelu Legiune vorbește cu un alt apropiat de-al lui Vîntu despre asasinarea sa. De asemenea, se vorbșete despre asasinarea jurnaliştilor Dan Andronic și Petre Mihai Băcanu, precum şi a oamenilor de afaceri Dan Fischer şi Costel Bobic.

Presa a publicat atunci articole referitoare la mai multe casete audio ce conţineau înregistrarea unei discuţii a unui anume Nelu Legiune referitoare la „efectuarea unor acte preparatorii pentru asasinarea fostului director al Serviciului de Informaţii Externe, Cătălin Harnagea”.

Pentru asasinarea lui Harnagea, Vîntu ar fi pus în joc suma de un milion de dolari. Dosarul a fost închis în ianuarie 2003, procurorii ajungând la concluzia că nu există probe în baza cărora Sorin Ovidiu Vântu să poată fi acuzat că ar fi plătit membri ai lumii interlope care să-l asasineze pe fostul şef al SIE.

Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legiune, a fost reținut miercuri alături de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, fiind acuzat că a întreprins acte de ameninţare şi constrângere pentru a obţine foloase injuste.

„În perioada martie – aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, VÎNTU SORIN OVIDIU a pretins părţii vătămate G.S. suma de 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani. Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de învinuitul VÎNTU SORIN OVIDIU atât personal, cât şi prin intermediul învinuitului ION ILIE CEZAR, care la rândul său urma să obţină un folos injust”, se arată în comunicatul procurorilor.

Conversaţie Cezar şi Vîntu, despre fostul şef SIE

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf