Cine e adevăratul vinovat? Radu Miruță (USR), după tragedia de la Ferma Dacilor: Oamenii au murit pentru că statul român nu numai că a stat pasiv, a fost complice la realizarea și la perpetuarea unor ilegalități (VIDEO)

Cine e adevăratul vinovat? Radu Miruță (USR), după tragedia de la Ferma Dacilor: Oamenii au murit pentru că statul român nu numai că a stat pasiv, a fost complice la realizarea și la perpetuarea unor ilegalități (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Deputatul USR, Radu Miruță, a avut o intervenție în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, unde a vorbit despre tragedia de la Ferma Dacilor, în urma căreia opt oameni au murit. Miruță a fost întrebat cine se face vinovat pentru ce s-a întâmplat acolo.

“Sunt foarte multe lucruri cusute cu ață albă, de la perchizițiile la 8 zile după eveniment, când ar fi trebuit să izoleze potențialele cauze, atunci pe moment, auzeam astăzi în, presupun, raportul procurorilor, că o presupusă cauză ar fi efectul termic al curentului electric. Efectul, de fapt, este efectul de incapacitate a statului român. Efectul termic al curentului electric înseamnă că acolo se supraîncălzesc două conductoare, când există la capătul celălalt un consum mai mare.

Însă pentru a nu se întâmpla asta pentru un om care vine cu bani în buzunar și intră într-o unitate de consum, unde vrea să se simtă bine, există în România asta niște instituții, care ar fi trebuit să controleze acea entitate tocmai pentru a preveni o astfel de consecință a efectului termic al curentului electric. Acolo ce s-a întâmplat? M-am uitat și eu un pic pe Google maps, a fost o construcție inițială, care, probabil, a fost branșată la curent, după care s-au făcut alte construcții și românește ce se întâmplă? Îi tragi două fire din construcția principală și mai duci și la clădirea cealaltă și mai duci și la clădirea cealaltă, unde este consum mai mare.

Venind de Crăciun, într-o perioadă rece, toată lumea probabil că a încercat să încălzească toate aceste unități de cazare și s-a supraîncălzit, pentru că nu a fost dimensionat corect. Însă asta e teoria, practica este că în mijlocul unui câmp, unde exista o dimensiune mare a acestei construcții, nicio instituție a statului român care participa și intra în clădirea aia nu și-a pus problema de ce clădirea aia funcționează clandestin.

Oamenii ăia intrau acolo și tocmai prin faptul că se duceau acolo dădeau un jeton de garanție proprietarului că poate să funcționeze în continuare.

Deci ei puneau apa la rădăcina ilegalității. Oamenii au murit, din păcate, acolo, pentru că din nou statul român nu numai că a stat pasiv, a fost complice la realizarea și la perpetuarea unor ilegalități.

Și ăsta este diagnosticul tuturor celor care s-au întâmplat în ultima perioadă de la Crevedia, la Spitalul de la Botoșani, la portbagajul cu banii PSD-istului de pe la Vaslui, la Harghita, cu școala care a picat efectiv peste copii… Statul român se uită, în cel mai fericit caz, în cel mai nefericit caz, dar cel mai des întâlnit este cel care încuviințează din instituțiile sale, încurajează perpetuarea unor ilegalități. Și când pică tavanul pe cineva, toți responsabilii statului român dau din colț în colț, încercând să spună că nu e vina pe bucățica lor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`