Cine are grijă de spitalele din România? Un hacker condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă și delapidare, un medic fără definitivat și cu un trecut dubios și o tânără care ”știe niște rackeți” (VIDEO)

Cine are grijă de spitalele din România? Un hacker condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă și delapidare, un medic fără definitivat și cu un trecut dubios și o tânără care ”știe niște rackeți” (VIDEO)
Foto: tolo.ro

Până la această oră, Ministerul Sănătăţii nu a făcut publice numele spitalelor unde au fost găsite probele neconforme. Practic, unul din 20 de spitale din România se află în această situaţie, arată B1 TV. Mai mult, jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor vin cu noi detalii despre modul în care s-au făcut verificările, dar şi despre persoanele care se ocupă de dezinfectanți și de arhivele spitalelor. Potrivit acestora, la un moment dat, director în trustul lui Condrea, era Miron Panaitescu, un hacker condamnat la 11 ani de închisoare pentru că a delapidat 100 de miliarde de lei de pe bursă.

Miron Panaitescu are 42 de ani, iar în trustul condus de Dan Condrea s-a ocupat de proiectele pe bani europeni, arată jurnalistul Cătălin Tolontan. Adică de Hexi Med, clinica lui Condrea, și firma de arhivare, Signum Service.

Un individ care a fost condamnat la închisoare în 2003 la 11 ani de închisoare și eliberat condiționat pe 24 aprilie 2007. Trei ani mai târziu apare în compania lui Dan Condrea.
Miron s-a regăsit cu Dan Condrea, fostul său coleg de Medicină. Condrea avea nevoie de oameni care să știe manevrele cu banii și, mai ales, de oameni dispuși la orice, au declarat colegii lui Panaitescu.

Panaitescu se ocupă de aplicațiile pe fonduri europene. Așa vin utilajele pentru clinica Hexi Med, unde el figurează drept director. Apoi se fondează Signum Service, care ia imediat contracte de arhivare cu spitalele. Brăila, Galați, „Marius Nasta" din București, Vaslui, Ilfov, Spitalul de copii Brașov și altele.

La doar un an după ce a apărut în compania lui Condrea, Panaitescu ucide un om. În 2011, adoarme la volan, cade de un pod și soția din Republica Moldova îi moare pe loc.
Este condamnat la doi ani și nouă luni pentru ucidere din culpă, pedeapsă care se contopește cu restul de executat de 1.323 de zile și rezultă o pedeapsă de 3 ani și 3 luni. Pleacă din postura de director la Hexi Med direct în închisoare, pe 18 decembrie 2015.

Alt personaj important al grupului este Flori Dinu, directorul general la Hexi Pharma. Este legătura vitală între compania lui Condrea, spitale şi Ministerul Sănătăţii, spun surse din Hexi Pharma.

Care sunt oamenii care ”au grijă” de sistemul sanitar din România

#DIRECT_ONE_96ewsv#

Cât despre şeful cel mare, Dan Condrea are şi el un trecut dubios. La fel ca şi prezentul. Medic fără definitivat, șeful suprem al grupului Hexi nu iese în public, nu semnează documentele și nu se afișează cu boșii sănătății.

Şi viaţa personală este agitată. A avut probleme infinite în divorțul de fosta soție, Laura, medic și ea. Ea l-a acuzat că a bătut-o și a trimis către autorități poze cu Dan Condrea ținând o rangă în mână.

Acum are o altă relaţie. E împreună cu o tânără de 32 de ani din Republica Moldova, Uliana Ochinciuc. Care a intrat şi ea în firma condusă de Condrea, iar de atunci în firmă s-a instaurat frica.

”După ce a venit Uliana de la Chișinău, chiar nu mai suflă nimeni în firmă! Unul dintre oameni a vrut să reclame ceva la autorități și i s-a spus, calm, că Uliana știe niște rackeți care pentru 5.000 de dolari…”, a susținut un angajat al Hexi Pharma.

Aceştia sunt oamenii care au pus pe picioare grupul Hexi, liderul pieței de dezinfectanți, servicii de curățenie, analize de laborator și arhivare pentru sănătatea publică din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`