Cine a fost Petrică Mîțu Stoian, îndrăgitul cântăreț de muzică populară care a murit sâmbătă la Reșița. Artistul spunea recent că vrea să se pensioneze: „Să vină tinerii din urmă” (GALERIE FOTO, VIDEO)
Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani, sâmbătă, la Reșița, și lasă în urma sa o carieră bogată și un repertoriu care a însuflețit și mai tare muzica populară. Îndrăgitul artist mărturisea recent că vrea să se pensioneze și că își dorește să vină tinerii din urmă și să îi ia locul.
Cine a fost Petrică Mîțu Stoian, îndrăgitul cântăreț de muzică populară care a murit sâmbătă la vârsta 61 de ani
Născut pe 18 septembrie 1960, Petrică Mîțu Stoian era originar din zona Plaiului Cloșanilor, județul Mehedinți. Din anul 1995 a făcut parte din Ansamblul artistic profesionist „Doina Gorjului” din Târgu Jiu și a devenit una dintre vocile inconfundabile din folclorul românesc.
Recent, interpretul de muzică populară mărturisea că își dorește să se pensioneze.
„Am făcut o vârstă frumoasă, mă respect și vreau să mă retrag de la ansamblu, să mă pensionez. Să vină tinerii din urmă și să-mi ia locul, să ducă mai departe cântecul. Până la un punct e bine să stai pe scenă. La un moment dat mai faci lucruri mai din spate. Pentru că talentul se îmbină cu tinerețea. Când ești pe scenă și produci un disconfort vizual, spectatorul nu te mai place, oricât ai cânta tu! Ești boșorog, să mai vină și tinerii! Eu am făcut 61 ani”, spunea Petrică Mîțu Stoian pentru Cancan.ro, în luna octombrie.
Artistul spunea că este mulțumit de banii agonisiți de-a lungul carierei și că totul a fost obținut făcând munca pe care a îndrăgit-o.
„Tot ce mi-am dorit cu adevărat, am primit. Am și o melodie care suna așa: «Doamne-n viață-s mulțumit, că mi-ai dat ce mi-am dorit». Eu am dobândit totul prin muncă, nimeni nu mi-a dat un pai, doar educație am primit de la părinți, în rest, nimic”, povestea interpretul.
Au existat și momente mai tumultoase în viața lui Petrică Mîțu Stoian, care a fost arestat pentru scurtă vreme în perioada în care era în armată.
„Mi-a dat permisie 10 zile și eu am plecat la țară și era un singur autobuz care pleca dimineața. Am pierdut autobuzul. Am întârziat din permisie 7 ore, dacă întârziai 4 ore trebuia să anunți, dar nu aveam de unde. În cele din urmă am anunțat, dar persoana căreia i-am spus a uitat să spună, nu știu ce s-a mai întâmplat, ideea este că am întârziat. Era caz de batalion disciplinar. Mi-au luat centura, bocancii, tot, m-au dus la Farul din Mangalia. Acolo era sediul arestului. Nu aveam fereastră, nimic, aveam doar un lemn, ceva ca o masă, care se rabata. Dormeam pe un fel de țambal și cu ranița sub cap. Venea câte un ofițer și îți mânca zilele. Ne scotea pe limbă de foc, așa se numea, era un fel de jumătate de stradă, care avea pietriș ca pe calea ferată și ne punea în pas de defilare, culcat”, mărturisea celebrul interpret, citat de Ciao.ro.