Cinci sfaturi pentru a alege cele mai bune roșii, atunci când mergi la piață sau la hypermarket. De ce nu e bine să ții tomatele în frigider

Cinci sfaturi pentru a alege cele mai bune roșii, atunci când mergi la piață sau la hypermarket. De ce nu e bine să ții tomatele în frigider
Sursa Foto: pixabay.com

Un producător de legume bio din Brașov a dat câteva sfaturi legate de cum să alegi cele mai bune roșii atunci când mergi la piață sau la supermarket.

De asemenea, specialistul a mai spus și de ce nu e bine să păstrăm roșiile în frigider.

Sfaturi pentru a alege cele mai bune roșii

Iată ce sfaturi a oferit specialistul pentru a alege cele mai bune roșii, conform g4food.ro:

  • Cotorul și coletul să fie cât mai mici și, pe cât posibil, să fie verde, copt, nu spălăcit sau alb.
  • Culoarea trebuie să fie uniformă, fără decolorări sau pete de altă nuanță.
  • Să nu aibă proprietăți elastice; la presarea ușoară cu buricul degetului tomata să rămână înfundată.
  • Coaja cât mai subțire garantează proprietățile gustative.
  • Să nu existe crețuri formate după cules în jurul cotorului, deoarece aici se vede vârsta înaintată de la cules la tarabă.

Cum trebuie depozitate roșiile pentru a ține cât mai mult timp

Producătorul de legume bio a mai precizat că tomatele trebuie să fie păstrate la temperaturi cuprinse între 8 și 16° C. Sub 8° C, licopenul (un antioxidant) se distruge, iar la peste 16° C tomatele intră în fermentație.

Tot el mai recomandă ca tomatele să fie depozitate la loc umbros, chiar fără lumină, și așezate cu cotorul în jos.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`