Cinci cutremure s-au produs sâmbătă în România

Cinci cutremure s-au produs sâmbătă în România
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cinci cutremure s-au produs sâmbătă în România, arată datele Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Acestea au avut magnitudini între 2,3 şi 3,4. Patru dintre ele au avut loc în judeţul Gorj şi unul în Vrancea.

Serie de cutremure, sâmbătă, în România

În judeţul Gorj au avut loc patru cutremure de suprafaţă în circa patru ore. Cel mai mare a fost de 3,4 pe Richter și s-a produs la ora 10:06, la adâncimea de 16 kilometri.

Acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 16 km nord-vest de Târgu Jiu, 66 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 69 km sud de Hunedoara, 84 km sud de Deva, 97 km est de Reşiţa, 99 km vest de Râmnicu Vâlcea. Celelalte trei seisme din Gorj au avut magnitudini de 2,3, 2,7 şi 2,8 pe scara Richter.

Cât despre cutremurul din județul Vrancea, acesta a fost de magnitudine 2,5 și a avut loc la ora locală 1:08, la adâncimea de 74 kilometri, în apropierea oraşelor: 37 km nord-vest de Focşani, 72 km sud de Bacău, 74 km sud-vest de Bârlad, 80 km est de Sfântu-Gheorghe, 85 km nord de Buzău, 99 km est de Braşov.

Amintim că seismul cel mai puternic de anul acesta din țara noastră a fost cel de 5,7 produs pe 14 februarie, în judeţul Gorj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`