Sorin Cîmpeanu a spus că la final de mandat a reușit să semneze ordinul pentru ca numărul comisiilor permanente să fie diminuat din unitățile de învățământ preuniversitar de la 21 la șapte pentru a putea elimina birocrația, informează Mediafax.
Cîmpeanu a declarat în ședința de bilanț de marți că a avut ca prioritate eliminarea birocrației.
„Am avut ca prioritate asumată eliminarea birocraţiei. Nu ştiu cât de mult am reuşit să facem, dar vreau în premieră să vă anunţ că, la finalul acestui mandat de ministru al Educaţiei, suprapus cu cel de premier, am reuşit să semnez ordinul de ministru privind diminuarea numărului comisiilor permanente din unităţile de învăţământ preunversitar la un număr de maximum şapte. Ştiţi că doar cele din ROFUIP (Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor din Învăţământul Preuniversitar, n.r.) sunt 21, la care se adaugă şi alte comisii”, a spus Sorin Cîmpeanu.
Această reducere a numărului comisiilor a fost realizată prin comasarea activităților și atribuțiilor celor deja existente.
Acesta a adăugat că procesul de debirocratizare trebuie continuat, iar performanța cadrelor didactice trebuie să aibă loc prin progres școlar și nu prin „bibliorafturi mai mult sau mai puţin utile”.
Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre noile manuale.
„Îmi exprim optimismul că, în ianuarie 2016, se vor deschide ofertele pentru manualele de clasele a IV-a, spre deosebire de anul acesta. Anul viitor avem premise favorabile: din ianuarie până în septembrie e timp”, a mai spus Cîmpeanu.
Ministerul Educației a inițiat 73 de acte normative în perioada mandatului lui Sorin Cîmpeanu.
„Numărul ordinelor de ministru pe care le-am semnat m-a impresionat şi pe mine: 2.800 de ordine de ministru semnate în acest mandat, unele dintre ele având importanţă deosebită, deoarece au caracter normativ. Toate aceste ordine de ministru, sper să nu fi avut scăpări, au fost promovate prin consultare cu partenerii de dialog social”, a adăugat Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu va reveni la funcția de rector Universităţii de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, precum şi la funcția de preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, poziții la care renunțase în urmă cu 11 luni când a fost numit ministru al Educației.