Cifrele CNADNR pe anul trecut: 6.000 de angajaţi, buget de 1,5 miliarde de euro anual şi zero kilometri de autostrăzi (VIDEO)

Cifrele CNADNR pe anul trecut: 6.000 de angajaţi, buget de 1,5 miliarde de euro anual şi zero kilometri de autostrăzi (VIDEO)
Foto: constructiv.ro

6.000 de angajaţi, buget de 1,5 miliarde de euro anual şi zero kilometri de autostrăzi. Sunt cifrele de la CNADNR pentru activitatea de anul trecut. Iar profitul ar ajunge la aproape 83 de milioane de euro, deşi la prima vedere compania nu prea ar avea de unde să producă atâţia bani, informează B1 TV.

Anul trecut, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi-a majorat cifra de afaceri cu 9%. A ajuns astfel la 1,2 miliarde de lei, adică 269 de milioane de euro. Iar profitul net a ajuns la 368,8 milioane de lei. Creşterea cifrei de afaceri vine în contextul în care anul trecut CNADNR a semnat contracte doar pentru 94 de kilometri de autostradă, dintre care 93 de kilometri pe autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, aşa-numita autostradă Bechtel, care ar urma să lege judeţele Covasna şi Harghita de Ungaria.

Cifrele CNADNR pe anul trecut: 6.000 de angajaţi, buget de 1,5 miliarde de euro anual şi zero kilometri de autostrăzi

#DIRECT_ONE_bm8a8t#

Iar dacă contractele semnate pentru autostrăzi sunt aproape inexistente, vine întrebarea la ce folosesc cei aproximativ 6.000 de angajaţi ai CNADNR. Mai mult, CNADNR trebuie să facă licitaţie publică şi să aleagă un proiectant şi un constructor privat pentru orice groapă care apare pe autostrăzile şi drumurile naţionale din România. Iar mulţi dintre aceşti angajaţi sunt plătiţi regeşte. Veniturile pentru şefii de departamente ajung şi la 20.000 de lei.

Potrivit jurnaliştilor de la Ziarul Financiar, execuţia bugetară pe prima jumătate de an nu aduce nicio perspectivă mai bună privind construcţia de drumuri. Astfel, dintr-un buget anual de 1,9 miliarde de lei la Transporturi, cheltuielile bugetare făcute de CNADNR sunt de doar 152 de milioane de lei, adică 8% din disponibilul pe tot anul şi 20% din cel pe cinci luni. Cu alte cuvinte, deşi statul are bani de şosele, banii nu se cheltuie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`