CORONAVIRUS | Răspândirea virusului începe să arate o tendință cu cicluri de erupție de 4-8 săptămâni

CORONAVIRUS | Răspândirea virusului începe să arate o tendință cu cicluri de erupție de 4-8 săptămâni
Foto: pixabay.com

De patru luni lumea se confruntă cu o pandemie de coronavirus.

Virusul, care a provocat perturbări majore la nivel mondial în sănătatea publică, economie și societate, a creat o panică masivă la nivel mondial a necunoscutului.

Majoritatea oamenilor sunt concentrați asupra numărului total de pacienți, pacienți noi și morți la nivel mondial. Aceste numere cresc într-un ritm alert.

Cu toate acestea, datele specifice ale fiecărei țări, atunci când sunt examinate separat, sugerează că această boală are o periodicitate a unei forme clasice, respectiv o curbă de clopot gaussian, scrie jpost.com.

Astfel, potrivit sursei citate, ignorând ambele cozi ale graficului, indică faptul că ciclul de viață al acestui clopot este în jur de șase până la opt săptămâni, cu apogeul său apărând după aproximativ două până la patru săptămâni din momentul în care incidentele încep să se producă într-un ritm substanțial.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 373.000 de cazuri la nivel global, peste 101.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 16.300 de oameni.

România a ajuns la 576 de cazuri de COVID-19, cu 143 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 15 pacienți, dintre care 7 în stare gravă.

Dintre cele 576 de cazuri, 73 au fost declarate vindecate și externate, respectiv 51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași. Din nefericire, alte 7 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`