Ciclonul mediteranean lovește România. Cât ține vremea rea

Ciclonul mediteranean lovește România. Cât ține vremea rea
Foto simbol: Pixabay

Începând se marți, un ciclon mediteranean periculos lovește România, iar vremea se schimbă radical. Vremea se răcește accentuat în special în nordul țării. Ploile și ninsorile pun stăpânire pe toate regiunile.

Ciclonul mediteranean lovește România

„De marţi, în mod deosebit, vremea se va răci în toată ţara şi mai ales în jumătatea nordică, acolo unde maximele nu vor trece de 7-8 grade Celsius, în timp ce în sud şi în sud-est vor mai fi posibile valori apropiate de 15 grade Celsius, inclusiv în Capitală, 13-14 grade.

Revin ploile pentru că vorbim de averse, în special în Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și Maramureș, Moldova și Dobrogea, practic se va simți în toată țara, iar la atitudini mai mari, peste 1700 de metri, precipitațiile vor fi mixte.

Vorbim de cantități de apă de 15-20 litri /mp și intensificări ale vântului de 50, 60 km/h”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la România TV.

Cum va fi vremea spre sfârșitul săptămânii

Astfel, vremea va intra într-un proces de răcire accentuat. Cu toate acestea, spre sfârşitul săptămânii, temperaturile se vor apropia de normele climatologice.

„În contextul răcirii de marţi, la munte  vor predomina în mod deosebit ninsorile. Şi vorbim şi de intensificări ale vântului asociate cu viteze la rafală de 50-60 km pe oră.

Prognoza până la sfârşitul lui februarie indică în continuare posibilitatea să mai avem valori mai ridicate, aşa cum s-a întâmplat din 5 februarie până în prezent. Nu excludem, ca în contextul acestei răciri care va afecta în mod deosebit jumătatea nordică a ţării totuşi până la finalul săptămânii viitoare, progresiv să înregistrăm temperaturi peste norme pentru că maximele in jumătatea sudică a ţării vor fi cuprinse între 9 şi 12, 13 grade”, a afirmat directorul ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`