Ciclonul Boris va ajunge și în România. Unde va ninge în acest weekend și despre ce anomalie termică vorbesc meteorologii

Ciclonul Boris va ajunge și în România. Unde va ninge în acest weekend și despre ce anomalie termică vorbesc meteorologii
Sursa foto: Facebook/ Costi Hodas

Vremea se strică din nou. Ciclonul Boris face deja ravagii în Europa, prin urmare, va influența vremea și din țara noastră. Va aduce furtuni şi chiar prima ninsoare din sezonul rece.

Despre ce anomalie termică vorbesc meteorologii

Meteorologii vorbesc despre o anomalie termică. Temperaturile de azi-noapte au fost, de fapt, cele normale pentru miezul zilei, în întreaga țară.

Noaptea de pe 11 septembrie a fost cea mai caldă noapte de când se fac măsurătorile în România. La 46 de statii meteo, inclusiv în Capitală, au fost temperaturi record, informează Observator.

Vremea frumoasă va ține maximum două zile, după care vine vremea rea.

Unde va ninge, în România, în zilele următoare

Ciclonul Boris va aduce vijelii şi ninsori chiar și în țara noastră.

„Furtunile vor avansa dinspre vestul ţării către restul zonelor. Vor fi ploi consistente care, cel puţin la deal şi la munte, vor lăsa în urmă cantităţi mari de apă, ce pot trece de 40 de l/mp şi va fi risc de inundaţii, de asemenea, vor fi şi condiţii de grindină. Pe de altă parte, la munte cel puţin, vântul va sufla cu rafale de peste 80 de km/h şi tot acolo, mai ales în zonele de creastă ale Carpaţiilor Meridionali, nopatea, când temperaturile vor ajunge la pragul îngheţului, ploile ar putea să se transforme în lapoviţă şi chiar în ninsoare”, a transmis Simona Căpșună, meteorolog Observator.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)