Ciclonul a distrus plajele de pe litoralul românesc. Cele din Eforie și Costinești s-au surpat

Ciclonul a distrus plajele de pe litoralul românesc. Cele din Eforie și Costinești s-au surpat
Sursa foto: Facebook @Ferenczy Attila Istvan

Ciclonul care a lovit Constanța săptămâna trecută a făcut ravagii. Sudul litoralului este distrus, plajele din Eforie și Costinești s-au surpat, iar în Olimp malurile s-au prăbușit peste plaja care era refăcută.

Plaje distruse și surpate

Malurile de pământ au început să se prăbușească peste plaje. Asta s-a întâmplat la Eforie, Costinești și Olimp. Localnicii au fost speriați de faptul că hotelurile și clădirile din zonă ar fi în pericol, dar, din fericire, ele nu au fost afectate și se vor face expertize pentru a vedea care este situația, informează știrileprotv.

Mai mult, autoritățile nu au luat măsuri pentru consolidarea malurilor îmbibate cu apă care reprezintă un risc uriaș pentru oameni.

Litoralul a fost grav afectat de ciclonul de săptămâna trecută. În doar două ore au căzut peste 234 de litri pe metrul pătrat.

Zona afectată aparține de Primăria Mangalia, iar responsanbilii spun că vor trimite echipe care să verifice dacă stabilitatea clădirilor este în pericol.
Și comitetul pentru situații de urgență a fost activat și se caută soluții pentru ca astfel de surpări să nu mai apară. Doar că, momentan, nu a fost găsită cauza.

Climatologii spun că furtunile se vor înmulți și vor trebui luate măsuri urgente pentru ca situația să fie rezolvată.

„Cred că atunci când discuți despre investiții în drejanul apelor pluviale, despre canalizare sau despre astfel de podețe trebuie să le dimensionezi ca ele să poată prelua în situații exceptionale volumul de apă. Tot ce înseamnă preluare de ape pluviale este subdimensionat, neîntreținut. Va trebui să identificăm soluții moderne de drenare a apei pluviale”, a spus Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)