Cereri mari către băncile de alimente. Românii aruncă milioane de tone de mâncare, în ciuda faptului că tot mai mulți oameni nu au ce pune pe masă

Cereri mari către băncile de alimente. Românii aruncă milioane de tone de mâncare, în ciuda faptului că tot mai mulți oameni nu au ce pune pe masă
Sursa Foto: Captură Video

Ținând cont de creșterea prețurilor, din ce în ce mai mulți oameni se orientează către ONG-urile care se ocupă de protecția socială.

La rândul lor, aceste organizații au nevoie sprijin, în special de la băncile pentru alimente. Chiar și așa, acestea fac față tot mai greu, notează stirileprotv.ro.

Băncile de alimente abia mai fac față

Numai anul trecut această bancă pentru alimente din nordul Capitalei a trimis 2.000 de tone de produse în toată țara. Aproximativ 150 de ONG-uri au preluat produsele și le-au distribuit celor care aveau nevoie.

„Alimentele acestea ne ajută foarte mult pentru bătrânii din căminul evreiesc. Venim o dată la două săptămâni. Vor fi împărțite la camera, la fiecare persoană în parte”, a declarat Elena Mudava, administratorul bucătăriei unui ONG.

Prețurile au crescut și, prin urmare, din ce în ce mai mulți oameni se străduiesc să își permită mesele zilnice.

„Avem situații în care nu au ce să mănânce în decurs de câteva zile și acolo încercăm să acționăm prin intermediul băncilor de alimente. Ne așteptăm ca numărul solicitărilor să crească și mai mulți oameni să aibă nevoie de ajutor și să ne solicite ajutorul în acest sens”, a transmis Violeta, reprezentant ONG.

România aruncă 5 milioane de tone de mâncare la gunoi pe an 

Potrivit cifrelor publicate anul trecut de Ministerul Agriculturii, românii aruncă la gunoi 2,5 milioane de tone de alimente în fiecare an.

Cu toate acestea, în raportările Comisiei Europene, România figurează cu o cantitate dublă. În acest timp, alții nu au ce pune pe masă.

„Există o altă tendință ca tot mai multe organizații non-guvernamentale care au programe sociale să ne solicite sprijinul pentru că sunt lipsiți de resurse sau sunt în riscul de a limita serviciile sociale pe care le oferă, reducând numărul de beneficiari sau închizând unul dintre proiectele pe care le au”, a susținut Gabriel Sescu, președintele Federației Băncilor pentru Alimente din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)