Cererea DNA în cazul Oprea a fost semnată de procurorul Codruț Olaru și a ajuns în Senat

Cererea DNA în cazul Oprea a fost semnată de procurorul Codruț Olaru și a ajuns în Senat
Foto: informatiazilei.ro

Procurorul Codruț Olaru a semnat solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, informează B1 TV.

Cele 11 volume pe care le are dosarul au ajuns în Senat și se va stabili o dată în care să de discute despre acesta în Comisia Juridică, apoi în plen. Senatorii sunt cei care vor da decizia finală în privința ridicării imunității lui Oprea.

1607 deplasări cu coloană oficială a făcut fostul ministru de Interne doar în perioada 2 ianuarie – 21 octombrie 2015, susțin procurorii, adică de trei ori mai multe decât preşedintele României şi de două ori mai multe decât premierul de la acea vreme.

De asemenea, anchetatorii au probe că angajaţii ministerului erau permanent la dispoziția ministrului, așteptându-l după fiecare deplasare în imediata apropiere a destinației. Astfel, in medie, fostul ministru Oprea Gabriel realiza aproximativ 5 deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoțit de echipaje ale poliției rutiere. Eugen Nicolicea, colegul de partid al fostului vicepremier, are însă o explicaţie: Oprea a muncit mult. (Detalii AICI)

O misiune a fost şi cea din 20 octombrie 2015. Atunci, poliţistul Bogdan Gigină a murit deschizând coloana oficială a lui Oprea. Procurorii pun că dispozitivul fostului ministru a fost format din nu mai puţin de. 27 de poliţişti aflaţi în intersecţiile de pe traseu.

DNA îl acuză totodată pe Oprea de încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general, Tiberiu Niţu, a beneficiat, în mod nelegal, de însoţirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliţiei rutiere. Consecinţă produsă de acesta ar fi un folos necuvenit pentru Niţu, susţin procurorii. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie