CEO-ul Binance a demisionat, după ce a pledat vinovat pentru spălare de bani. Amenda record pe care trebuie să o plătească

CEO-ul Binance a demisionat, după ce a pledat vinovat pentru spălare de bani. Amenda record pe care trebuie să o plătească

Fondatorul Binance, cea mai mare platformă de tranzacţionare cu criptomonede, a demisionat în urma acuzațiilor de spălare de bani din partea Departamentului de Justiție al SUA. Binance este obligată să plătească o amendă record de 4,3 miliarde de dolari pentru ne-raportarea unor tranzacții legate de grupări teroriste precum Hamas și ISIS.

CEO-ul Binance pledează vinovat de spălare de bani

Changpeng Zhao, fondatorul Binance, a recunoscut vina în legătură cu acuzațiile privind încălcarea legislației de prevenire a spălării de bani și a fost de acord să plătească o amendă de 50 de milioane de dolari. El afirmă că a comis erori și își asumă responsabilitatea pentru acțiunile sale, scrie Observator News.

Cred că am avut etica potrivită pe care comunitatea a apreciat-o. Într-o industrie în care sunt foarte puţine reglementări, e mult  mai important să faci ceea ce e corect”, a declarat Changpeng Zhao, fondatorul Binance.

 Tranzacții în valoare de aproape un miliard de dolari

Directorul demisionar al platformei poate primi o pedeapsă de 18 luni de închisoare, în pofida faptului că a acceptat un acord de recunoaștere. Compania pe care o conduce a fost investigată de autoritățile americane timp de 5 ani.

Sub conducerea lui Zhao, au avut loc tranzacții în valoare de aproape un miliard de dolari între cetățeni americani și indivizi din țări aflate sub sancțiuni, cum ar fi Iran, Cuba sau Siria, sau reprezentanți ai unor grupări teroriste precum Hamas sau ISIS.

Binance le-a permis răufăcătorilor să tranzacționeze liber, susținând activități precum traficul de droguri sau terorismul prin intermediul a 100.000 de tranzacții”, a declarat Jenet Zellen, şefa Trezoreriei SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`