Centrul Timișoarei a fost decorat cu peste 7.000 de flori: Parcurile de la periferia orașului, imagine dezolantă

Centrul Timișoarei a fost decorat cu peste 7.000 de flori: Parcurile de la periferia orașului, imagine dezolantă
Foto: imperialtransilvania.com

Primăria Timişoara a plătit aproape 70.000 de euro pentru a decora centrul orașului cu circa 7.000 flori, în cadrul festivalului Festivalul Timfloralis, care se va desfășura până pe 24 mai.

Florile îmbracă mai multe arcade, dar și o cupolă uriașă, amplasate în Piața Victoriei, timp de trei zile.

Peisajul idilic nu este însă peste tot. În parcurile din zona periferică, abia se mai poate observa ceva printre buruieni, unde peisajul este dezolant, vegetația este neîngrijită, iarba fiind tăiată doar ocazional de o societate de salubrizare.

”Nu există comparație. Sub nicio formă. În general, marginal, asta se întâmplă. Păcat că ne facem de rușine totuși. E prea frumos centrul, iar extremitățile, vedeți ce se întâmplă”, spune un locuitor al Timișoarei.

Municipalitatea timișoreană susține că lucrurile stau în loc din cauza licitației care va desemna firma ce se va ocupa de cosmetizarea parcurilor. De aproximativ un an, doar spațiile verzi din zona centrală mai sunt îngrijite de o societate de horticultură.

”Așteptăm cu nerăbdare și toți timișorenii așteaptă cu nerăbdare ca licitația pentru întreținerea spațiilor verzi să fie finalizată. Aceasta se va întâmpla în maximum două săptămâni, sperăm să nu existe contestații și se va interveni în forță de îndată ce contractele vor fi încheiate”, a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, citat de Digi 24.

”Prestația o facem în baza licitației pe care societatea de horticultură a câștigat-o, iar restul de zone, după câte știu, au fost adjudecate de alte firme, care este treaba dânșilor. Noi ne-am ocupat doar de zona centrală de parcurile importante, mari”, precizează Andrei Drăgilă, directorul firmei de horticultură.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`