Centrul „Sf. Nectarie” din subordinea Primăriei Sectorului 6, descris la superlativ de pacienți: „Suntem tratați foarte bine. Este o policlinică pentru oameni” (VIDEO)

Publicat: 02 02. 2024, 12:36
Foto: Pixabay

„Am fost tratat cu omenie”. „Medicii se coboară la nivelul meu de înțelegere”. „Suntem tratați foarte bine”. „Este o policlinică pentru oameni”. Acestea sunt doar câteva dintre afirmațiile pacienților care sunt consultați, investigați și tratați la Centrul de Sănătate „Sf. Nectarie” din subordinea Primăriei Sectorului 6 din Capitală. Proiectul este finanțat prin programul „Provocări în sănătatea publică la nivel european” derulat de Ministerul Sănătății, a relatat Dan Gabor la Știrile B1 TV.

Pacienții laudă Centrul „Sf. Nectarie” din subordinea Primăriei Sectorului 6

Mihai Bucătariu are 63 de ani, niciun venit și este foarte bolnav. A fost adus la Centrul de Sănătate „Sf. Nectarie” din Sectorul 6 de un prieten care îl și găzduiește.

„Am fost bine primit, așa cum trebuie. Sunt medici buni, respectuoși și se coboară la nivelul fiecărui pacient”, spune Mihai Bucătariu.

Prietenul lui Mihai este încântat de faptul că de acum acesta va primi și ajutor medical profesionist.

„Am fost chiar mulțumit de tot ce este aici, dotat așa cum trebuie să fie, o policlinică pentru oameni”, a spus prietenul lui Mihai.

Cristian locuiește într-un garaj și nu are pe nimeni. A muncit din greu și acum se confruntă cu o hernie de disc care îl incapacitează. Are o pensie de doar 1.500 de lei. A primit înțelegere și ajutor la Centrul „Sf. Nectarie”, dar, mai ales, a fost primit cu omenie.

„În primul rând, omenie (…), asta contează, adică nu sunt tratat cu indiferență ca în alte părți”, spune și Cristian.

SAFE – Sănătate, accesibilitate, facilitate, educație

„Proiectul SAFE este, în primul și în primul rând, un program de screening care vizează persoanele defavorizate din Sectorul 6 al Bucureștiului și nu numai. Este vorba despre persoanele vârstnice, persoanele fără posibilități materiale, fie că este vorba de venituri reduse sau chiar fără venit, fără adăpost, persoane cu dizabilități și inclusiv niște persoane din categoria minorități rome.

Ideea este că în cadrul acestui proiect se oferă un consult gratuit de medicină internă, care presupune o discuție cu pacientul, un examen clinic și (…) se vor oferi la final niște indicații, niște recomandări terapeutice. Importanța acestui proiect, care este mai degrabă un proiect de screening, este aceea că face o punte între medicul de familie și celelalte specialități”, spune unul dintre medici.