Celulă de criză în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. MAE, recomandări pentru românii aflați în vacanță în Turcia

Celulă de criză în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. MAE, recomandări pentru românii aflați în vacanță în Turcia
Foto: psnews.ro

În contextul loviturii de stat din Turcia, Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis o recomandare românilor aflați în vacanță.

MAE recomanda românilor din Turcia să nu părăsească locaţiile de cazare, să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare şi să se informeze cu ceea ce se întâmplă în țară.

''Ministerul Afacerilor Externe informează că, în contextul evenimentelor aflate în desfăşurare în Turcia, a fost constituită o Celulă de criză în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care va analiza atât cele mai eficiente modalităţi de a furniza asistenţa consulară cetăţenilor români aflaţi în Turcia care vor solicita acest lucru, cât şi implicaţiile politice ale evenimentelor în cauză'', a transmis MAE prin intermediul unui comunicat de presă.

''Referitor la evenimentele aflate în curs de desfăşurare în Turcia, MAE recomandă turiştilor şi celorlalţi cetăţeni români aflaţi pe teritoriul acestui stat să nu părăsească locaţiile de cazare, să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate, şi să se informeze în permanenţă asupra evoluţiei situaţiei interne. De asemenea, având în vedere că, potrivit informaţiilor disponibile, aeroporturile internaţionale şi alte căi de comunicaţii din Turcia sunt momentan blocate, cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze spre orice destinaţii din Turcia în cursul zilelor următoare sunt sfătuiţi să îşi reprogrameze călătoriile respective'', mai scrie în comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`