Celebrul Palat Știrbey din Capitală a fost scos la vânzare. Care este prețul de pornire

Celebrul Palat Știrbey din Capitală a fost scos la vânzare. Care este prețul de pornire
Celebrul Palat Știrbey din Capitală a fost scos la vânzare. Care este prețul de pornire. Sursa Foto: Facebook/Palatul Stirbey Buftea

Celebrul Palat Ştirbey a fost scos la vânzare de lichidator la un preţ de pornire de 8 milioane de euro, potrivit unui anunţ public realizat de Euro Insol, lichidator judiciar al debitoarei Bucharest Arena, compania care deţine palatul şi domeniul Ştirbey.

Licitaţia publică este programată miercuri, 29 iunie, la sediul Euro Insol din Bucureşti, potrivit licitatii-insolventa.ro.

Palatul Știrbey a fost scos la vânzare

Domeniul Palatului Ştirbey este cel mai vast domeniu pentru evenimente din România, cu o istorie care începe în secolul al XIX-lea. Construcţia palatului a început în anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Ştirbey, domnitor al  Ţării Rmâneşti, şi a durat până în anul 1863.

Compania Bucharest Arena este în faliment, rezultatele publice arătau cifră de afaceri zero şi pierderi de 71.000 de euro în 2021, potrivit mfinante.ro. Acţionarii companiei sunt Valerian Mareş, cu un pachet de 29,83%, Staicu Ilie Olteanu, cu un pachet de 29,83%, Dan Octavian Cociş cu 19,89%, Emil Pop cu 19,89% şi Cristian Vladimir Singer cu 0,55%, potrivit datelor de pe confidas.ro.

Activul „Palatul Ştirbey şi Parcul Ştirbey” se vinde ca ansamblu funcţional de bunuri mobile şi imobile, fiind compus din teren de aproape 24 de hectare, palatul Ştirbey cu o suprafaţă construită de 2.168 de mp, sala multifuncţională Regina Maria, cu o suprafaţă de  2.021 mp, palatul mic, capela domnească, pictată în 1890 de către Gheorghe Tătărescu, două debarcadere, terase, teren volei şI tenis, castelul de apă, construit în 1920 după proiectul lui Anghel Saligny şi alte bunuri mobile şi imobile, se mai arată în anunţ.

Preţul de pornire este de 7,95 milioane de euro, exclusiv TVA. Înscrierea la licitaţie este condiţionată de achiziţionarea caietului  de sarcini (10.000 lei) şi de depunerea unei  garanţii de participare de 20% din preţul de pornire, se arată în anunţul public al lichidatorului.

Dezvoltarea unor noi proiecte

Oficialii companiei Bucharest Arena anunţau în 2006, când au preluat domeniul, că evenimentele sociale şi corporate vor aduce Domeniului Ştirbey încasări de patru milioane de euro în 2016, aproape dublu comparativ cu 2015, conform declaraţiilor de la acea vreme  făcute de Dan Cociş, administrator şi unul dintre acţionari.

La momentul preluării, Domeniul Ştirbey avea cinci spaţii pentru evenimente iar acţionarii anunţau că pentru sezonul cald vor amenaja un pavilon fiind cerere foarte mare pentru pavilioanele deschise, potrivit businessmagazin.ro.

Planurile de viitor ale proprietarilor, aşa cum erau anunţate în 2016, includeau atragerea unor investitori care să susţină dezvoltarea unor noi proiecte. În planul iniţial exista perspectiva construirii unei săli polivalente multifuncţionale cu 10.000 de locuri, o investiţie care s-ar fi ridicat la 20 milioane de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său
21:16 - Putin îl laudă pe Trump pentru afirmaţiile sale „sincere” despre dorinţa de a pune capăt „conflictului” din Ucraina