Celebra cântăreață de jazz Marlena Shaw a murit la vârsta de 81 de ani

Celebra cântăreață de jazz Marlena Shaw a murit la vârsta de 81 de ani
Sursa foto: Twitter (X)

Celebra cântăreață americană de jazz și R&B Marlena Shaw a murit la vârsta de 81 de ani. Tragicul anunț a fost făcut de fiica sa.

„Cu durere în suflet, eu şi familia mea, anunţăm că iubita noastră mamă, îndrăgita voastră figură legendară şi artistă Marlena Shaw a încetat din viaţă”, a declarat fiica ei, Marla Bradshaw, într-un mesaj video, potrivit Agerpres.

Nu a fost precizată cauza decesului

Bradshaw a menționat că mama sa a murit „în pace”, adăugând că artista „s-a dus să asculte câteva dintre cântecele ei preferate”.

Marlena Shaw a fost cunoscută de public pentru melodiile sale de succes „California Soul” și „Woman of the Getto”. S-a născut în New York, în 1942 și a susținut mai multe spectacole pe scena Apollo Theater din Harlem la vârsta de 10 ani.

A ajuns la apogeul carierei sale în anii 1960, după ce a fost descoperită de Chess Records. Ulterior, ea a lansat 17 albume, cu opt case de discuri.

Printre cele mai remarcabile hituri ale lui Shaw se numără „Feel Like Making Love”, „Loving You Was Like A Party”, „Is You or Is You Ain’t My Baby”, și „Go Away Little Boy”.

Când în Statele Unite a existat o perioadă marcată de tensiuni rasiale, Marlena Shaw a lansat mai multe piese care au avut ca subiect femeile de culoare și rezistența comunității din care făceau parte.

„Suntem îndureraţi de dispariţia lui Marlena Shaw”, a declarat Verve Records, cu care artista a colaborat în 1987.

În cadrul unei postări de pe Facebook, casa de discuri a descris-o ca fiind „o cântăreaţă minunată a cărei melodie ‘California Soul’ este astăzi la fel de populară ca întotdeauna şi al cărei album ‘It Is Love: Recorded Live at Vine St.’ a contribuit la relansarea casei de discuri Verve, în 1987”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`