Alegerea unui prenume pentru copil este o decizie importantă ținând cont că i-ar putea afecta întreaga viață. Există mulți factori de luat în considerare atunci când părinții se gândesc la un prenume, cum ar fi semnificația, popularitatea și originea numelui respectiv.
Dacă partenerul îi împărtășește gusturile, hotărârea este relativ ușoară, iar dacă nu este așa, există câteva sugestii care, foarte probabil, vor satisface gusturile oricui.
Numele de fetițe din anul acesta pot fi dintre cele mai populare sau unice. Totuși, numele populare de fete în acest moment și chiar pentru viitor atrag cel mai mult interes din partea vizitatorilor Nameberry.
Adriana
Este un nume de origine latină cu referire la familia romană originară din Hadria, orașul din nordul Italiei, după care a fost denumită Marea Adriatică.
Alexandrina
Reprezintă varianta feminină a lui Alexandru, a cărui origine vine din „alexandros” ce înseamnă apărător al oamenilor. De-a lungul istoriei, numele a fost folosit de regi și împărați din întreaga lume.
Alina
Se spune că Alina este de origine slavă și semnifică „nobil, blând”. Este considerat a fi o formă derivată a numelui „Adelina”, iar în limba româna este asociat cu verbul „a alina”.
Lucian derivă din latinescul Lucius, traducându-se prin cel ce face lumina. Derivatele sale sunt: Luchian, Luciana, Luci, Lucica etc.
Este un nume care provine din cuvântul grecesc „helios” (soare). Dar este și o variantă a popularului Ilinca, ce se trage de la Ilie, numele proorocului din Vechiul Testament.
Paul
Este un derivat al numelui Pavel, lider important al bisericii creștine timpurii. După Noul Testament, acesta a fost un cetățean roman evreu care s-a convertit la creștinism după ce i-a apărut Iisus înviat. Numele său original ebraic era Saul.
Ivan
Ivan înseamnă „om cu binecuvântare divină”. Are o origine neobișnuită să fie un nume religios, deoarece este parțial latin, dar cu un fundal bulgar.
Vicențiu
Este derivat din numele latin Vincentius care se traduce prin cucerire.
Lia
Pentru Lia se vorbește de mai multe posibile origini. Una dintre ele este limba greacă, tradus prin „aducătoare de vești bune”.
Pentru fetițe, vă stau la îndemână și nume din natură. De pildă, Afina, Brândușa, Crenguța, Hortensia, Dafina, Dumbrăvița, Imola, Laura, Lelia, Luna, Nectaria, Olivia, Silvia/Silvana/Silviana, Stejara, Stela, Smaranda, Sorina/Sorana, iar pentru băieți: Ambrozie, Anatol/Anatolie, Brad/Brăduț, Barbu, Bujor, Călin, Codruț/Codrin, Dacian, Gorun, Laur, Mugur, Narcis, Nectarie, Oliver, Sorin, Silvestru/Silvian/Silviu, Viorel.