Cele mai afectate zone din România de COVID-19. Bucureștiul, lider la recorduri negative

Cele mai afectate zone din România de COVID-19. Bucureștiul, lider la recorduri negative

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns, luni, 17 august 2020, la 71.194, după ce încă 733 de persoane au fost depisate pozitiv în ultimele 24 de ore.

București, Suceava, Brașov și Argeș înregistrează cele mai multe contaminări totale cu COVID-19, în vreme ce în ultimele 24 de ore cele mai multe infectări au fost depistate în București, Argeș și Prahova.

Cele mai afectate județe din România de COVID-19

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus pe teritoriul României, cele mai multe infectări au fost înregistrate în București (8543), Suceava (4922), Prahova (3244), Brașov (3964) și Argeș (4564).

În comparație, județele cu cele mai mici cazuri de infectare cu noul coronavirus sunt Satu Mare (172), Tulcea (373) și Sălaj (264).

În ultimele 24 de ore, cele mai afectate zone sunt:

– Prahova – 91 de noi cazuri de Covid-19

– București – 64 de noi cazuri de Covid-19

– Argeș – 56 de noi cazuri de Covid-19

– Iași – 52 de noi cazuri de Covid-19

– Brăila – 45 de noi cazuri de Covid-19

Separat de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 233 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ceea ce privește distribuția pe județe, în București sunt 21 de cazuri reconfirmate, în Bihor 23, Dâmbovița 19, Gorj 18, Arad 16, Argeș 15.

Starea de alertă, prelungită cu încă o lună

Starea de alertă pe teritoriul României este prelungită pentru încă 30 de zile.

„Starea de alertă continuă pentru o perioadă de încă 30 de zile fără măsuri de restricţii suplimentare şi în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice va fi adaptată această stare de alertă la noile condiţii în măsura în care acest lucru va permite”,afirma şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

Decizia a fost luată de Guvernul Orban în cadrul ședinței de vineri, dată fiind evoluția epidemiei de coronavirus din ultimele săptămâni. Mai mult, un raport publicat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor arată că țara noastră ocupăprima pozițieîn topul răspândirii coronavirusului la nivelul Uniunii Europene.

Prelungirea stării de alertă înseamnă că toate restricțiile rămân în vigoare.

Rămân închise restaurantele din hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interiorul clădirilor.

De asemenea, masca de protecție este obligatorie pentru toți cei care sunt prezenți în mijloacele de transport în comun, la serviciu, în spațiie publice închise. De asemenea, este obligatorie în spaţiile publice deschise precum: piețe, târguri, stații, faleze, zone unde au loc serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice„în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean/ al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă”.

Știre în curs de actualizare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”