Cele mai afectate județe de epidemia de coronavirus. Bucureștiul, în topul zonelor cu cele mai multe infectări

Cele mai afectate județe de epidemia de coronavirus. Bucureștiul, în topul zonelor cu cele mai multe infectări

Numărul de teste pozitive pentru noul coronavirus a depășit 61.000 de persoane infectate în România. Grupul de Comunicare Strategică a raportat duminică, 9 august, alte 1.145 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. De asemenea, au mai fost înregistrate și 41 de decese.

Bucureștiul este în continuare lider în topul zonelor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus. Argeșul și Prahova rămân și ele pe podium.

TOP 5 județe cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Municipiul București – 201 de noi cazuri

Prahova – 72 de noi cazuri

Argeș – 71 de noi cazuri

Iași – 69 de noi cazuri

Galați – 66 de noi cazuri

De asemenea, în urma retestării, alte 534 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Cele mai multe în București (72), Argeș (57), Prahova (41), Vaslui (36) și Brașiv (32).

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.145 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.145 de noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 13.353 de teste efectuate.

De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 534 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 41 de pacienți cu COVID-19 au decedat de sâmbătă până duminică. În acest moment, la ATI sunt internate 458 de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus și aflate în stare gravă.

De la începutul epidemie și până în prezent, în România, au fost înregistrate 61.768 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 30.119 pacienți au fost declarați vindecați și 6.371 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Bilanțul total al deceselor, la nivelul întregii țări, a ajuns la 2.700. Astfel, în intervalul 8 august, ora 10.00 – 9 august, ora 10.00, au decedat 30 bărbați și 11 femei. Este vorba despre pacienți internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Totodată, în acest moment, în unitățile medicale de profil sunt internați 7.640 de pacienți diagnosticați cu COVID-19.

Nelu Tătaru, apel la personalul medical: Acest popor îşi pune speranţa în noi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, face un apel la cadrele medicale care se luptă de luni întregi cu epidemia de coronavirus. Tătaru le cere acestora să mai reziste puțin în condițiile în care România traversează o perioadă de creștere accentuată a numărului cazurilor de COVID-19, cu peste 1.000 de noi îmbolnăviri raportate zilnic de autorități.

”Acest popor îşi pune speranţa în noi”, a transmis ministrul personalului medical, îndemnându-i pe medicii din unitățile medicale care au mai puțini pacienți în această perioadă să îi ajute pe colegii copleșiți de numărul mare de cazuri.

„Este un moment destul de greu. Ştiu că trăim oboseală, ştiu că trăim uneori toată dezamăgirea sau frustrare, ca atunci când am crezut că am terminat şi a început şi mai greu. Tocmai pentru acest lucru le cer să mai tragem o dată împreună, fiindcă acest popor îşi pune speranţa în noi. Oamenii din fiecare judeţ în parte îşi pun speranţa în noi”, a spus Nelu Tătaru, sâmbătă, la Iași.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025