Cele cinci beneficii ascunse ale cojilor de lămâie. În ce moduri pot fi folosite
Lămâile sunt fructe pline de vitamine, fibre și compuși vegetali care oferă beneficii mai ales în sezonul rece. Cojile acestor citrice sunt utile pentru organism sau preparate culinare.
Ce beneficii ascunse au cojile de lămâie
Cojile de lămâie sunt utile pentru petele de bătrânețe. Dacă au început să vă apară, dar încă nu au acea culoare maronie închisă, sunt şanse să scăpați de ele prin cojile de lămâie. Pentru a avea rezultate, trebuie să vă frecați pielea pe zonele respective cu coajă de lămâie de 2-3 ori pe zi. În maximum o lună, petele vor dispărea copetele vor dispărea complet, conform click.ro.
Lămâile ajută împotriva mătreții
Cojile de mătreață pot îndepărta eficient mătreața. Pentru acest lucru, tăiați mărunt cojile de la 1-2 lămâi și masați temeinic pielea capului. Sunt necesare mai multe utilizări pentru a elimina complet mătreața, însă, de obicei, după aproximativ o lună, această problemă este rezolvată.
De asemenea, sucul de lămâie poate fi folosit pentru a deschide culoarea părului și a-i conferi strălucire. Pentru acest efect, aplicați zeama de lămâie pe toată lungimea părului. Această metodă este mai eficientă pe părul blond sau șaten deschis decât pe cel șaten închis sau negru.
Coaja de lămâie poate hidrata pielea
Dacă pielea coatelor și călcâielor voastre este uscată și crăpată, cojile de lămâie pot remedia această problemă. Tăiați o lămâie pe jumătate și stoarceți sucul. În coaja lămâii adăugați bicarbonat de sodiu, apoi frecați cu aceasta coatele și călcâiele. În acest fel, pielea va fi hidratată în profunzime și, cu timpul, va deveni mai deschisă la culoare.
Ajută la oxidarea fructelor și legumelor
Legumele și fructele nefolosite încep să oxideze în scurt timp, iar pentru acest proces puteți să le introduceți în apă, alături de coji de lămâie. Puneți apoi recipientul în frigider şi păstrați-l până veți avea nevoie din nou de respectivele fructe sau legume, dar nu mai mult de 2-3 zile.
Coaja de lămâie apără plantele
În cazul în care stați la curte și aveți o grădină plină de plante, care sunt călcate de animăluțe, cojile de lămâie sunt o soluție. mărunţiți cojile mai multor lămâi, amestecați-le cu zaţ de cafea şi împrăştiați-le amestecul prin grădină, mai ales în zonele în care sunt flori. Animăluţele nu se vor mai apropia de respectivele zone.