Cel mai vechi model de Dacia, scos la vânzare pe un site din Germania. Cât cere proprietarul pentru mașină

Cel mai vechi model de Dacia, scos la vânzare pe un site din Germania. Cât cere proprietarul pentru mașină

Pe unul dintre cele mai mari site-uri de vânzări auto second hand din Germania se găsește acum și o Dacia 1100, care datează din anul 1969.

Prima mașină care a ieșit pe porțile fabricii din Mioveni a fost o Dacia 1100, produsă în 37.546 exemplare, între anii 1968 şi 1971. În primul an, Dacia cumpăra toate piesele din Franţa sau Spania, iar ulterior, mașina era asamblată în uzina de la Mioveni. Începând cu 1969, fabrica românească a început să producă anvelope, radiatoare, geamuri, instalaţii electrice, iar mai apoi întreg asamblul, potrivit Observator News.

Dacia 1100 este construită după caracteristicile Renault 8 și prinde o viteză maximă de 132 kilometri pe oră.

În ce stare se află mașina scoasă la vânzare

Deși a ajuns să fie o piesă de colecție și o adevărată comoară pentru pasionații de mașini, un bărbat din București a decis să o vândă pentru suma de doar 8.500 de euro. Vânzătorul susține că maşina se află într-o stare perfectă, având parcurși un total de 43.612 kilometri. Automobilul are 45 de cai-putere.

„Mașina este în starea originală, nu a suferit vreo modificare sau vreun accident de când a ieșit de pe poarta uzinei Dacia de la Mioveni în 1969. Mașina este funcțională, iar motorul pornește imediat”, a scris proprietarul în anunţ.

În prezent, în România, mai există doar câteva zeci de astfel de maşini, majoritatea fiind deţinute de oameni pasionaţi, pentru care autovehiculul este doar un obiect de colecție.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`