Cel mai spectaculos desert de Anul Nou: Tortul „Om de zăpadă”

Publicat: 30 12. 2021, 09:13
Sursa: wilton.co

O idee inedită pentru desertul din timpul mesei de Revelion, la îndemâna gospodinelor, este tortul “Omul de zăpadă”, o rețetă pe cât de spectaculoasă, pe atât de simplă de urmat.

Timpul de preparare este de 60 minute iar timpul de gatire este de 25 minute. Practic în mai puțin de 2 ore ai unul dintre cele mai delicioase deserturi, în ton cu evenimentul festiv al anului.

Ingredientele necesare

Pentru blat sunt necesare 4 ouă, 3 linguri făină, 1 praf sare, 4 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat

Pentru cremă: 300 g zahăr, 300 ml lapte, 4 gălbenuşuri,  coaja rasă de la o lămâie şi o mandarină, esenţă vanilie, 12 foi gelatină,  800 ml frişcă.

Pentru ornat: nucă de cocos boabe de cafea, 200 ml frişcă, figurine „om de zăpadă” din bezea sau marţipan

Mod de preparare

  1. Pentru blat, se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, făina cernută şi se amestecă uşor. Compoziţia obţinută se toarnă în tava tapetată cu făină.
  2. Se întinde compoziţia cu o spatulă şi se bagă în cuptor. După ce s-a copt, se acoperă cu un prosop de bucătărie ca să nu se întărească.
  3. Pentru cremă, se pun foile de gelatină să se înmoaie în apă caldă. Zahărul şi vanilia se amestecă cu laptele cald şi gălbenușurile bătutte bine, se adaugă gelatina înmuiată. Crema se lasă la rece şi, între timp, se bate frişca. Crema rece şi frişca se amestecă uşor cu un tel.
  4. Blatul se taie în două foi egale. Peste prima foaie se pune crema de vanilie, se acoperă cu cealaltă foaie de blat şi se lasă la rece 2-3 ore. Înainte de a se servi, se ornează cu frişcă, boabe de cafea şi figurine.
  5. O alternativă este crearea unei forme de om de zăpadă din blat. Căciula și fularul omului de zăpadă delicios să fie date prin budinca de cacao. De asemenea, nasturii si ochii pot fi realizați din visine, nasul din coaja de mandarina, iar la capatul cozii de matura să fie puse felii de mandarine.