Cel mai pitoresc loc din România. Colțul de rai le amintește turiștilor străini de Austria: „În fiecare dimineaţă când mă trezesc văd munţii”
Bucovina, colțul de Rai din România, a fost comparată de către turiști cu Alpii datorită frumuseții sale și a peisajelor impresionante. Această regiune reprezintă o oază de frumos și de răcoare, fiind căutată de mulți dintre cei care doresc să scape de canicula orașelor în timpul verii. În contrast cu temperaturile de 40 de grade de la oraș, în pădurile din inima Bucovinei, temperaturile sunt cu aproximativ jumătate mai scăzute. Ba chiar, seara este necesar să îmbraci ceva mai mult decât un simplu tricou, pentru a te proteja de răcoarea învăluitoare. Bucovina rămâne astfel un loc prielnic pentru cei care doresc să se bucure de natură și de un climat mai plăcut în timpul verii.
Colțul de Rai din România care le amintește turiștilor străini de Austria
În mijlocul Bucovinei, departe de agitația orașului, se află un colț de rai între munții Călimani și Suhard, unde turiștii se delectează cu o respirație proaspătă și răcoroasă.
„Suntem pentru prima dată în România. Bucovina este minunată. În fiecare dimineaţă când mă trezesc văd munţii. Este spectaculos”, spune un turist intervievat de Observator.
Tina, venită din Germania, s-a alăturat unei tabere de tango organizată în Bucovina. În acest loc, ea se simte ca și cum ar fi în Alpi, munții săi preferați. În plus, nu a putut să nu observe ospitalitatea călduroasă a gazdelor.
Turiștii se pot bucura și de o varietate de delicii culinare
„Aceasta este cea mai frumoasă parte din România din ce am văzut până acum. Îmi aminteşte de Alpi, care sunt munţii mei preferaţi. Oamenii sunt foarte deschişi şi prietenoşi”, observă turista.
Pe lângă priveliștile superbe, turiștii se pot bucura și de o varietate de delicii culinare și de spații amenajate pentru relaxare. Printre acestea se numără ciuberele cu apă sărată de la salina Cacica, sauna și mușchiul de casă și mușchiul tradițional, hribii proaspeți, păstrăvul prăjit, tocineii, clătitele umplute cu brânză și smântână la cuptor.