Cel mai mare restaurant din lume se deschide lângă Paris: 200 de bucătari faimoși vor găti pentru olimpici 13 milioane de mese

Publicat: 09 07. 2024, 17:19
Vânzările au fost rapide, două treimi din ultimul lot fiind cumpărate în prima zi, au declarat organizatorii, sursă foto: captură YT

Pentru că Jocurile Olimpice și Paralimpice vor începe la Paris, peste 200 de bucătari vor fi însărcinați cu pregătirea a peste 13 milioane de mese. Iată la ce se pot aștepta sportivii.

În cele două perioade de 15 zile ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice, vor fi servite peste 13 milioane de mese

Când Jocurile Olimpice vor începe la Paris pe 26 iulie, acestea vor aduce cu ele o serie de premiere. Și având în vedere că Jocurile au loc în Franța, poate nu este o surpriză că Satul Olimpic va deveni și cel mai mare restaurant din lume, arată BBC.

Hrănirea a 15.000 de sportivi internaționali din 208 teritorii și națiuni este o sarcină uriașă, cu 200 de bucătari pregătiți să pregătească peste 40.000 de mese în fiecare zi, atât în ​​restaurantul Satului Olimpic, cât și în 14 locuri de competiție din întreg orașul.

În cele două perioade de 15 zile ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice, vor fi servite peste 13 milioane de mese – echivalentul cantității de mâncare oferită la 10 Cupe Mondiale de fotbal.

Complexul de studiouri de film Cité du Cinéma din Saint-Denis, la periferia Parisului, va fi punctul central al acestei isprăvi culinare. Aici, sportivii vor avea acces la șase zone principale dedicate bucătăriei franceză, asiatică, afro-caraibiană și internațională, cu 500 de rețete diferite care satisfac o mare varietate de gusturi.

Materia primă va fi procurată din Franța

Meniurile au fost pregătite în colaborare cu fosta medaliată cu bronz Hélène Defrance (acum nutriționist), care și-a concentrat experiența pentru a oferi „un meniu general plăcut, hrănitor, care satisface pe oricine”, a spus ea. Ea a acordat mare atenție calității ingredientelor, dar și aromelor și atractivității estetice ale rețetelor.

O carte de gătit specială a fost dezvoltată pe parcursul a patru ani de muncă cu scopul de a reduce la jumătate amprenta de carbon a mâncărurilor produse în timpul Jocurilor, în comparație cu cele de la Londra din 2012.

Ca urmare, un sfert din toate ingredientele vor fi obținute pe o rază de 250 km de la Paris, iar 20% vor fi certificate organic.
Toată carnea, laptele și ouăle vor fi din Franța, iar o treime din alimente vor fi pe bază de plante. În Satul Olimpic au fost instalate două sute de fântâni cu apă, suc și sifon și vor fi oferite doar pahare și veselă reutilizabile.