Cel mai mare producător de lapte din România își închide una dintre fabrici. Toți angajații au fost concediați

Cel mai mare producător de lapte din România își închide una dintre fabrici. Toți angajații au fost concediați
Sursa foto simbol: Pixabay

Grupul francez Lactalis, care are operațiuni în România și 2.000 de angajați, își închide fabrica din Miercurea Ciuc. Întreaga operațiune a fost decisă în urmă cu un an.

Toții angajații din fabrică sunt concediați

Lactalis are în protofoliu branduri de lactate precum Zuzu, Albalact, Covalact de Țară, LaDorna. Compania îi va concedia pe cei 95 de angajați din fabrica de la Miercurea Ciuc, conform profit.ro.

Aceștia vor avea acces la măsurile compensatorii și la toate beneficiile prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective.

Lactalis mai are patru fabrici în România

Grupul francez a anunțat că va continua investițiile în celelalte patru fabrici pe care le are în România din Oiejdea, în județul Alba, Sfântu Gheorghe, în județul Covasna, Câmpulung Moldovenesc, în județul Suceava și Tunari, în județul Ilfov.

„Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiții de peste 13 milioane de euro”, preciza recent Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România. Fabrica din Miercurea Ciuc a Lactalis a intrat în portofoliul grupului în anul 2016, în urma achiziției întregului pachet de acțiuni Covalact de la fondul privat de investiții SigmaBleyzer.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:14 - Rareş Bogdan (PNL): PSD şi Ciolacu pun economia ţării în cel mai mare pericol de după criza din 2009
21:14 - Klaus Iohannis, prima reacție cu privire la candidatura la Senat: Nu am dorit o lege pentru mine. Voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă lege pentru o persoană (VIDEO)
21:06 - Greșeala uriașă pe care a comis-o echipa de campanie a lui Donald Trump. A confundat fosta republică sovietică Georgia cu statul cu același nume din SUA
21:06 - Ce s-a întâmplat cu Ghiță Ciobanul și ce meserie are acesta, de fapt. Cum arată acum viața personajului care a făcut furori în reclamele la telefonie
20:51 - Klaus Iohannis, despre portofoliul obținut de Roxana Mînzatu la Comisia Europene: „Cred că este mai bine să-l întrebați pe prim-ministru”
20:38 - Comitetul pentru Situații de Urgență cere emiterea cu celeritate a avizelor pentru lucrări de consolidare a Planșeului Unirii
20:31 - Metoda prin care românii au cumpărat locuințe la jumătate de preţ, în zone de lux. Totul e legal! Ce trebuie să știe viitorii proprietari
20:17 - Alexandru Kocsis (Forța Dreptei): Iohannis a făcut foarte mult rău PNL de când a decis readucerea PSD la guvernare
20:05 - Toți au rămas mască! Ce cadou i-a făcut Lionel Messi lui Adrian Minune, cu ocazia zilei lui de naștere. Asta da surpriză!
19:58 - Marian Rasaliu a argumentat de ce PSD a refuzat să susțină „Legea Iohannis”: Nu se poate ca Iohannis să detoneze o coaliție guvernamentală care lucrează în folosul țării (VIDEO)