Cel mai lung pod în arc din România, deschis traficului. Face legătura între județele Argeș și Brașov: „Un proiect 100% românesc” (VIDEO)

Cel mai lung pod în arc din România, deschis traficului. Face legătura între județele Argeș și Brașov: „Un proiect 100% românesc” (VIDEO)
Sursa Foto: Captură Video/ Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Cel mai lung pod în arc de la noi din țară, cunoscut drept Podul Dâmboviţei, a fost deschis circulației luni, 27 noiembrie. Acesta face legătura între județele Argeș și Brașov.

Podul Dâmboviţei a fost deschis circulaţiei

Podul Dâmboviţei a fost edificat în întregime de o echipă românească, cu o investiție totală de peste 46 de milioane de lei.

„Astăzi a fost deschis circulaţiei Podul Dâmboviţei, pod care face legătura între judeţele Argeş şi Braşov. Noul pod peste râul Dâmboviţei este un proiect 100% românesc – de la proiectanţi până la firma constructoare – şi este cel mai lung «pod de tip arc cu calea sus» din România”, a anunțat, luni, Prefectura Județului Argeş.

„Sunt un utilizator al acestui traseu. Vin de regulă din Târgovişte către Braşov. Acum avem şi un pod nou. Este un moment în care arătăm că ministerul Transporturilor este preocupat şi de situaţia podurilor de pe infrastructura rutieră. Ştiţi bine că avem foarte multe situaţii de poduri care trebuie reabilitate sau reconstruite, aşa cum a fost cazul aici.

Soluţia adoptată la Podul Dâmboviţei cred că face cinste şi proiectanţilor, şi constructorilor, şi Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti care sunt sigur că îl va întreţine pentru a avea o calitate cât mai bună pe toată durata de funcţionare”, a mai transmis Ionuţ Cristian Săvoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, notează capital.ro.

Ionel Scriosteanu, detalii tehnice despre Podul Dâmboviţei

„Acesta este cel mai lung pod în arc din România, proiectat și fabricat în țară, care va înlocui un pod foarte vechi din 1886, monument istoric și care va reprezenta o variantă de ocolire a localității Podul Damboviței, preluând astfel traficul de pe traseul istoric Rucăr – Bran.

Este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit în România. Rampele de acces din pământ armat au o înălțime de maxim 10 metri și o lungime de 593 metri.

Subtraversarea rampei Pitești se face printr-un pasaj de beton armat cu lungimea de 15 metri și lățimea de 5 metri, iar podul are o lungime de 170 metri și o înălțime de 31 metri”, a scris Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`