Cele mai dezvoltate orașe din România sunt Cluj-Napoca, București și Sibiu, orașe care atrag, în continuare, tineri din toată țara.
Motivele cele mai importante pentru care tinerii aleg să se mute într-un oraș sunt școlile, universitățile, transportul în comun, atracțiile turistice și culturale și oportunitățile de carieră, conform știrileprotv.
Astfel, datorită serviciilor de sănătate, a infrastructurii, învățământului, festivalurilor și evenimentelor sportive, Cluj-Napoca ocupă primul loc în topul celor mai dezvoltate orașe din România. Tinerii sunt încântați de oportunitățile de găsire a unui loc de muncă.
Au fost analizate 41 de orașe, muncipii de reședință de județ, iar din clasament fac parte și orașele București, Sibiu, Brașov și Iași.
„Bucureștiul crește pentru că e într-o logică diferită de celelalte orașe, e un oraș capitală, ca atare majoritatea serviciilor publice, majoritatea companiilor mari stabilesc aici sediile. Sperăm că și serviciile publice vor atinge un nivel de calitate pe măsura dezvoltării mediului privat”, a spus Marius Cristea, consultant în domeniul dezvoltării urbane.
Orașele care se află la polul opus, adica cele mai puțn dezvoltate, sunt Slobozia, Giurgiu, Brăila, Călărași și Alexandria.