Cel mai bun elev la matematică din lume e român. Și vrea să plece din țară: „Îţi trebuie un mediu care să te stimuleze”

Cel mai bun elev la matematică din lume e român. Și vrea să plece din țară: „Îţi trebuie un mediu care să te stimuleze”
David e olimpic la matematică și vrea să plece din România. Sursa foto: Captură Video - Observator News

România a ocupat anul acesta locul patru în lume la Olimpiada de Matematică. Niciunul din cei şase membri ai lotului nu vrea să rămână în țară. Ei sunt atrași de dotările universităţilor din afară, dar şi de posibilităţile pe care le au după absolvire.

David e cel mai bun la matematică din lume și vrea să plece din România

David e cel mai bun din lume la matematică. El a luat aurul la Olimpiada Internaţională din Japonia, cu punctaj maxim.

„Secretul succesului e consistenţa. Trebuie să lucrezi constant, să nu te dai bătut. Sfatul pe care îl dau eu este să lucraţi din pasiune pentru că dacă lucrezi forţat şi dacă nu lucrezi din pasiune nu o să îţi mai placă ce faci”, a spus David, pentru Observator News.

El și-a descoperit de mic pasiunea pentru matematică și acum e elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Matematică din Bucureşti.

„Eu plănuiesc să studiez în străinătate, în special în America. Am aplicat la facultate, aştept răspunsul de la Harvard. Au dotaţii foarte bune, au profesori foarte buni, dar cred că cea mai bună chestie este competiţia. Părerea mea este că îţi trebuie un mediu care să te stimuleze”, a mai afirmat tânărul.

Elevii români de top vor să plece din țară

La fel ca David, mulți elevi români cu reușite extraordinare vor să plece în străintate, atrași de programele universitare din afară, dar și de perspectivele de angajare de după.

„Cei mai mulţi dintre ei pleacă în străinătate, poate 1 la 20-30 să mai rămână în România şi undeva după anul 3 de facultate şi aceştia vor pleca. În străinătate, aceştia au condiţii de top, cu facultăţi de renume mondial. Şi mai trist e că mulţi dintre ei nu se mai întorc apoi în România”, a declarat Flavian Georgescu, profesor de matematică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”