Cel mai bine plătiți români sunt bucureștenii și clujenii. Unde sunt cele mai mici salarii

Cel mai bine plătiți români sunt bucureștenii și clujenii. Unde sunt cele mai mici salarii
Foto: Unsplash.com

Bucureștenii au cele mai mari salarii din România, de peste 4.600 de lei în medie, potrivit celor mai recete date comunicate de Institutul Național de Statistică (INS). De asemenea, în Cluj-Napoca și Timișoara mai există venituri de peste 4.400 de lei. În restul țării, veniturile medii se situează sub 4.000 de lei.

Cele mai mici salarii medii sunt în județele Teleorman și Harghita, estimate la 2.600 – 2.700 de lei.

Cea mai mică rată a șomajului se înregistrează în Ilfov, iar cea mai mare în Vaslui.

Cele mai mari salarii din România

Bucureşti 4.673 lei net

Cluj-Napoca 4.414 lei

Timişoara 4.407 lei

Sibiu 3.769 lei

Ilfov 3.687 lei

Cele mai mici salarii din România

Teleorman 2.675 lei

Harghita 2.766 lei

Suceava 2.778 lei

Dâmboviţa 2.779 lei

Caraş-Severin 2.787 lei

Cea mai mică rată a șomajului

Ilfov 0,2%

Timişoara 0,8%

Bucureşti 1,1%

Cluj-Napoca 1,2%

Sibiu 1,8%

Maramureş 1,9%

Județele cu cea mai mare rată a șomajului

Vaslui 6,8%

Teleorman 6,2%

Mehedinţi 5,7%

Dolj 5,7%

Galaţi 5,5%

Economiștii, îngrijorați: „Ne așteptăm la creșteri de prețuri în continuare”

Economiștii se așteaptă la un an extrem de dificil pentru români. Profesorul Mircea Coșea a declarat marți, pentru B1 TV, că scumpirile vor continua, iar situația va deveni mult mai gravă, căci, din aprilie, nu vor mai fi în vigoare măsurile care acum țin cât de cât în frâu prețurile la energie. Toate sectoarele economice vor fi afectate mai mult sau mai puțin, iar calitatea vieții românilor va scădea.

„Ne așteptăm la creșteri de prețuri în continuare, la scăderea puterii de cumpărare a oamenilor, la o lovitură puternică, începând din aprilie, a facturilor, că România nu va mai beneficia de măsurile care au blocat o anumită perioadă creștrea facturilor și, lucrul poate cel mai grav, nu reușim să aducem la termen în România banii din PNRR.

Deocamdată nu s-au îndeplinit toate condițiile pentru 2021. Știu că se fac eforturi la Guvern, dar e evident că o întârziere va fi. Această întârziere poate să ne coste șase – șapte luni, perioadă foarte dificilă pentru România, deci trebuie să fim precauți cu ce se întâmplă noi, cetățeni: să ne chibzuim mai bine banii, să fim mai atenți cu investițiile pe care vrem să le facem, că în 2022 caracteristica e lipsa de predictibilitate. Nu știm ce se va întâmpla”, a declarat Mircea Coșea, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:28 - Ce spune soacra lui Nicușor Dan despre ginerele ei. „Mănâncă ce i se dă, este foarte econom”
23:23 - Diferența de vârstă dintre Oana Radu și Șerban Balaban. Cu ce se ocupă soțul cântăreței
23:20 - Nicusor Dan, despre numirea unui premier de la PSD: „Nu-mi doresc, dar nu exclud”
23:04 - Motivul pentru care unul dintre chinezii capturați în Ucraina s-a alăturat armatei ruse
22:54 - Elena Lasconi, atacuri în rafală la adresa „puciștilor” din USR: „Fac jocul sistemului. Sunt șantajabili” / „După ce voi câștiga președinția României sper să se facă reformă în USR”
22:41 - Preparatul recomandat de Mihaela Bilic în timpul curelor de slăbire. „Dacă mâncăm 3-5 pe zi, slăbim cu stomacul plin”
22:29 - Bilanțul morților din tragedia din Republica Dominicană a ajuns la 113. O femeie a supraviețuit unui accident de mașină, dar a murit în club
22:23 - Elena Lasconi: „USR nu a renunțat la mine, au renunțat 16 care fac parte dintr-o gașcă! Nu mă voi retrage” / „Nu știu în contextul de anul trecut dacă USR-ul ar fi făcut pragul fără mine”
22:18 - Inteligența artificială, viitoarea colegă a elevilor și studenților din România. Va putea răspunde la întrebări despre orar și note
22:01 - Dominic Fritz: „Dacă vrem să ținem România pe o cale europeană, trebuie să ne unim cu toții, și votanții USR, și PNL, și dezamăgiții. Toți cei care vor ca România să aibă un viitor prosper, să se adune în jurul lui Nicușor Dan” (VIDEO)