Cel care a făcut dezvăluirile privind musulmanele agresate în Capitală este implicat într-o anchetă DIICOT de terorism (VIDEO)

Publicat: 04 04. 2016, 09:07

Scandal după ce două tinere musulmane au acuzat că au fost bătute în centrul Capitalei. Cel care a făcut aceste dezvăluiri ar fi un personaj cunoscut pentru autorităţile care se ocupă de siguranţa naţională. Este vorba despre şeful Centrului Islamul Azi, o asociaţie considerată radicală, scriu jurnaliştii de la BN24.ro. Surprinzător este că cele două tinere care s-au plâns că au fost agresate nu au mai depus plângere la poliţie. De asemenea, nici Muftiatul României nu a avut o reacţie în acest caz, informează B1 TV.

Anunţul că două tinere musulmane au fost agresate în centrul Capitalei a fost făcut de Organizaţia Surorile Musulmane. Aceasta are sediul la o adresa care coincide cu Centrului Cultural Islamul Azi, condus de Abu Al-Ghithy, scriu juranliştii de la BN24.ro.

Potrivit acestuia, cele două tinere se plimbau în momentul în care un bărbat a ieşit din zona unui restaurant, le-a ameninţat şi le-a smuls vălurile.

Al-Ghithy este fondatorul mai multor ONG-uri islamice, cercetate de DIICOT pentru suspiciuni de legături cu organizații teroriste. De origine yemenită, acesta a pus bazele în 1999 Fundaţiei Taiba, finanţată de o bancă din Arabia Saudită.

Cel care a făcut dezvăluirile privind musulmanele agresate în Capitală este implicat într-o anchetă DIICOT de terorism

#DIRECT_ONE_ddxj0w#

De-a lungul timpului, yemenitul s-a remarcat prin contestarea autorității Muftiatul Cultului Musulman din România, singura autoritate recunoscută de statul român ca reprezentându-i pe musulmanii din ţara noastră.

În anul 2011, într-un raport al Ambasadei SUA despre „Presiunile turceşti şi saudite asupra Muftiului din România" dezvăluit de Wikileaks, se preciza că Muftiul a mai spus că s-a aflat sub „o presiune imensă" din partea „fundaţiilor" saudite.

În aprilie 2011, DIICOT a făcut descinderi la sediile „Taiba", „Islamul Azi" şi la domiciliile unora dintre membri organizaţiilor. Motivul a fost că cei în cauză sunt implicaţi în acţiuni cu potenţial de radicalizare şi prozelitism islamic radical. Procurorii DIICOT au efectuat atunci 21 de percheziţii la domicilii din Bucureşti, Constanţa, Gorj, Mehedinţi şi Cluj. Acolo liderii spirituali ai islamului îşi instruiau adepţii în scopul săvârșirii unor atentate teroriste.