Cei doi pakistanezi ce pregăteau un atentat în România erau studenți la Sibiu

Cei doi pakistanezi ce pregăteau un atentat în România erau studenți la Sibiu

Cei doi tineri pakistanezi reţinuţi pentru că pregăteau comiterea unei acţiuni teroriste pe teritoriul României în perioada sărbătorilor de iarnă erau studenţi la Sibiu. Tinerii afiliaţi Al-Qaida au venit în România cu bursă Erasmus. Potrivit SRI, unul dintre ştie să confecţioneze dispozitive explozive improvizate.

Atentat Al-Qaeda, chiar pe teritoriul României. Este ameninţarea fără precedent pe care Serviciul Român de Informaţii a anunţat că a îndepărtat-o, săptămâna aceasta.

Doi terorişti de naţionalitate pakistaneză ar fi fost capturaţi chiar în timp ce pregăteau atentatul, undeva în sudul  României.

De la aflarea anunţului, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu e în clocot. Unul dintre cei doi terorişti arestaţi era student acolo, la facultatea de inginerie alimentară. Se numeşte Mohamad Ramzan, povestea că vrea să-şi întemeieze o familie în România, iar acum va fi expulzat, împreună cu celălalt suspect, cu interdicţie de a mai intra în România pe o perioadă de 15 ani.

Aceștia au fost declarați persoane indezirabile pentru rațiuni de securitate națională, sub acuzația că „ar fi constituit puncte de sprijin sub coordonare externă în condiții de conspirativitate”, după cum declara joi purtătorul de cuvant al SRI, Daniel Savu.

Mohammad Ramzan, unul dintre cei doi teroriști, studia Ingineria Alimentară la facultatea Lucian Blaga din Sibiu şi anunţase că se va căsători cu o româncă, după care se va stabili în România.

În facultate, colegii săi sunt şocaţi.

Serviciul Român de Informaţii a dezvăluit că unul dintre atacatori deţinea informaţii avansate în confecţionarea unor dispozitive explozibile. Cei doi pakistanezi sunt suspectaţi că sunt afiliaţi organizaţiei teroriste Al Qaeda.

”Din ce am văzut din comunicatul de presă al SRI, ei au fost de mult timp urmăriți și pentru a se evita orice fel de atentat pe teritoriul României, dosarul lor cu toate informațiile certe și necesare evident unui proces au fost înaintate tribunalului care a hotărât expulzarea lor din Romania și interzicerea intrării pe teritoriul României pe timp de 15 ani”, a explicat Costin Georgescu, fost șef al Serviciului Român de Informații.

Acesta a vorbit despre România drept una dintre cele mai ferite țări de amenințările teroriste.

”Trebuie sa fim foarte atenți permanent și că asta este una din activitățile prioritare, dacă vreți, ale SRI: protejarea României și rețineți că noi, de la revoluție încoace, de 23 de ani, nu am avut niciun atentat terorist pe teritoriul țării, au fost toate prevenite din vreme și nu s-a întamplat acest lucru și sper să nu se întample niciodată”, a mai explicat acesta.

Teroriștii care pregăteau atentatul în România erau studenți la Sibiu

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)